7 Halloween films voor groot en klein


Gezin
8/08/2019
Zin om met je familie een Halloween film te bekijken? Hier een keuze films voor de kleintjes waar ook volwassenen pret aan beleven.

Heb je een heerlijk griezelmenu voor Halloween met gepaste drankjes en een Halloween dessert klaargemaakt? Heb je Ariel in huis om vlekken op de kleren van de kinderen te verwijderen na alle Halloween pret met schmink en snoep? Dan hoef je nu alleen nog maar een gezinsactiviteit voor Halloween te vinden! Waarom niet samen naar een film over monsters kijken? Er bestaan films over dit thema die niet al te beangstigend zijn en geschikt zijn voor kinderen. Je moet ze alleen maar goed uitkiezen. Hoe kies je een Halloween film voor het hele gezin die achteraf geen nachtmerries oplevert? Dit zijn tips en een selectie Halloween films voor kinderen en volwassenen.

Een Halloween film uitkiezen voor je gezin

Het verstandig om eerst te gaan kijken op websites als uitmetvlieg.be of cinenews.be of er in de bioscoop een film voor kinderen draait. Op de Nederlandse website kijkwijzer.nl vindt je het classificatieresultaat van alle films, met onder meer vanaf welke leeftijd een film geschikt is voor kinderen. Ook filmrecensies en sociale media zoals Facebook en Twitter kunnen je helpen een goede keuze te maken.

Het uitkiezen van een Halloween film kun je best ook eerst met de kinderen overleggen. Als je ze betrekt bij de selectie van jullie film voor een Halloween met het hele gezin geef je ze een gevoel van controle, waardoor ze zich veiliger zullen voelen. En vergeet natuurlijk niet je kinderen te zeggen dat ze op elk moment kunnen afhaken als ze te bang worden.

Een selectie Halloween films voor het hele gezin

Een Halloween film voor kinderen … die ook volwassenen zal aanspreken: Ghostbusters (1984)

”Who you gonna call? Ghostbusters!” is een cultfilm voor een Halloween met je gezin. Dit is een komedie over spoken en paranormale verschijnselen, een Halloween film voor tieners en volwassenen.

Een Halloween film voor kinderen … en minder angstaanjagend dan het lijkt: The Addams Family (1991)

Deze onwijs grappige cultfilm gaat over een excentrieke, macabere familie die in een groot landhuis woont. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Een Halloween film voor kinderen … en een typische Tim Burton: The Nightmare Before Christmas (1993)

Deze film in stop-motion, geschreven door Tim Burton, is een Halloween film voor kinderen over monsters die voor het eerst Kerstmis willen vieren. Het is een Halloween film die je ook kunt bekijken rond de eindejaarsfeesten, voor kinderen vanaf 7 jaar.

Een Halloween film voor kinderen … om van te griezelen: Casper (1995)

Casper is een 3D animatiefilm over een meisje dat vriendschap sluit met de liefste van de kleine spoken. Het landhuis is een beetje angstaanjagend, maar zou ook weer niet al te veel kippenvel moeten opleveren. Een Halloween film voor het gezin die geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder.

Een Halloween film voor kinderen … voor de allerkleinsten: Monsters en co. (2001)

Deze animatiefilm uit de Pixar Animaton Studios vertelt over de avonturen van twee bevriende monsters en een klein meisje dat per ongeluk in hun monsterwereld is beland. Het is een schattige komedie voor het hele gezin.

Een Halloween film voor kinderen … een giller voor klein en groot : Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit (2005)

In deze animatiefilm spelen twee kleifiguren de hoofdrol: de uitvinder Wallace en zijn hond Gromit. Samen moeten ze uitzoeken waarom (en door wie …) de moestuintjes in het dorp worden vernield. Een Halloween film vol humor voor kinderen van 7 jaar en ouder.

Een Halloween film voor kinderen … met schitterende beelden: Coco (2017)

Deze animatiefilm is een Disney-productie die zich afspeelt tijdens de traditionele Dag van de Doden in Mexico. Het is een zeer mooie Halloween film over familie, muziek en de dood, voor kinderen van 6 jaar en ouder.

En jij, welke film zou jij aanbevelen voor een Halloween met de kinderen?