10 beste tips om je vakantie beter te plannen

10 tips om je vakantie uitstapjes goed te plannen

Geniet van een stress-vrij zomer met je familie door je vakantie van tevoren georganiseerd te hebben met deze verschillende advies.


“Zijn we er al?” Die vraag van verveelde kinderen achter in de auto kennen we maar al te goed. Wat als je ze zou kunnen verrassen door de reis schijnbaar sneller te laten gaan? Als het aankomt op vakantieplannen met het gezin is het belangrijk om alle details van te voren uit te werken. Het vergt wat voorbereiding om een planning uit te werken waar iedereen blij mee is. Sleutel tot een fijne vakantie voor iedereen is het betrekken van de kinderen bij iedere stap van de reis – vraag om suggesties, gebruik hun ideeën en keuzes en moedig de kinderen aan om echt deel te nemen in de planning. Zo blijven ze te druk om zich zorgen te maken over de aankomsttijd. Het is natuurlijk de bedoeling om deze expeditie onvergetelijk te maken.
Neem voldoende tijd zodat je je niet hoeft te haasten en verwelkom de mening van je kinderen als deel van je strategie. Ze zullen zich meer betrokken voelen, van samen hun koffers inpakken tot hun mening bij het plannen van de uitstapjes.

Hier vind je enkele ideeën voor een minder stressvolle en veel gezelligere tijd samen.

Onderweg:

  1. Organiseer een familievergadering voor het uitstippelen van de reis. Welke bezienswaardigheden willen de kinderen zien? Het is natuurlijk handig om te weten als de kids echt geen zin hebben in een bezoekje aan de zoo voordat je daar aan de poorten staat. Geef ze opties en suggesties die aansluiten bij je bestemming, want daar ben jij natuurlijk de expert. Zoek kindvriendelijke activiteiten zoals een knutseldag bij een museum; zo krijgen jullie wat tijd om van de kunst te genieten terwijl zij begeleid kunnen spelen. Zie of je kaartjes online kan bestellen zodat je niet in de rij hoeft te staan.
  2. In plaats van de kinderen uren achtereen in hun eigen wereldje te laten met een videospelletje of film, neem de tijd om met hen te spelen. Wek hun interesse voor het passerende landschap, ga naast ze zitten en prikkel hun fantasie. Zing samen een liedje.
  3. Houd kinderen actief tijdens pitstops, op treinstations of vliegvelden. Neem een bal mee en zoek een plekje om te oefenen.

Tijdens de vakantie:

  1. Er gaan soms dingen mis tijdens een vakantie en er moeten vrijwel altijd last-minute beslissingen genomen worden en aanpassingen gedaan wegens het weer of omstandigheden. Als het regent op de dag dat je naar het strand zou gaan, zorg dan voor een back-up plan zoals een museum of ander indoor event.
  1. Organiseer activiteiten bij elkaar in de buurt zodat je efficiënt rond kan reizen.
  2. Stel enkele gedragsregels voor onderweg; geef iedereen één dag waar ze mogen kiezen wat er gedaan wordt. Overweeg onverwachte plekjes. Kinderen hebben behoefte aan het prikkelen van hun fantasie, bijvoorbeeld in een aquarium of kasteel.
  3. Plan lichamelijke activiteiten in de ochtend en zorg voor wat tijd om te ontspannen na de lunch zoals in het park, op het strand of een dutje. Doe daarna weer iets actiefs en vraag ook aan de kinderen wat zij graag zouden doen. Idealiter is er een favoriete activiteit voor iedereen voorzien. Niet iedereen zal het altijd eens zijn maar het biedt een mooi leermoment wanneer je je moet aanpassen aan wat iemand anders wilt doen.
  4. Indien mogelijk, zorg voor wat tijd zonder de kinderen. Neem een spa-behandeling, ontspan in een jacuzzi, wandel over het strand, snuister in een winkeltje of verwen jezelf met een bijzondere maaltijd.

Na de reis:

  1. Maak een slideshow van alle foto’s en deel favoriete herinneringen zoals de hoogtepunten, gekke momenten en goede tijden.
  2. Een familievakantie is pas geslaagd als je samen nieuwe plekjes en dingen kan ontdekken. Bedenk samen leuke bestemmingen voor de volgende vakantie.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Reisspelletjes voor de kids

Reisspelletjes voor de kids

reisspelletjes-voor-de-kids

Op reis gaan met kinderen kan erg vermoeiend zijn. Het geheim voor een plezante reis zit ‘m in leuke spelletjes en activiteiten te bedenken voor onderweg.

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Inpakken als een pro!

Inpakken als een pro!

Inpakken als een pro!

Inpakken is de belangrijkste maar niet de meest aangename voorbereiding als het aankomt op vakantie gerelateerde activiteiten. De juiste dingen kiezen, in de juiste hoeveelheden en het allemaal goed organiseren, kan het verschil maken tussen een heerlijk ontspannen of een stressvolle vakantie.

Eitjes in een nestje

Eitjes in een nestje

Eitjes in een nestje

Vergeet saaie sandwiches en voorverpakte, kant-en-klare snacks. Met een beetje planning en voorbereiding gaan je kinderen nog een reden ontdekken om ...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow