6 tips voor de voorbereiding van een succesvol familiefeest

6 tips voor de voorbereiding van een succesvol familiefeest

Hier zijn een paar tips voor hoe je optimaal kunt genieten van familiefeesten, zonder dat problemen bij de organisatie ervan je slapeloze nachten bezorgen.


Familiefeesten zijn geweldig. Je zou je erop moeten kunnen verheugen. Het is erg leuk om met verschillende generaties aan dezelfde tafel te zitten, familieverhalen te vertellen en eindelijk weer eens waardevolle tijd samen door te brengen. Lekker eten, heerlijke koude drankjes, en om je heen alle mensen van wie je houdt. Om deze bijeenkomsten leuk in plaats van stressvol te maken, zijn hier een paar eenvoudige tips om de pret te verhogen en alle stress weg te nemen.

Hou het klein. Nodig niet meer mensen uit dan comfortabel aan tafel kunnen zitten - tenzij je een cocktailparty houdt en je alleen hapjes serveert of je een geschikt thema bedenkt (bijvoorbeeld op enorme kussens op de vloer zitten met een buffet in het midden).

Hou het menu eenvoudig. Kies één of twee favoriete recepten, en zorg dat de rest makkelijk te bereiden is. Het is het beste om eerst het voorgerecht te kiezen, en vervolgens de andere gerechten eromheen te plannen. Omdat iedereen graag pronkt met zijn recepten, kun je ook één van de gasten vragen om bijvoorbeeld voor de hapjes vooraf te zorgen.

Roep de hulptroepen in. Zet je kinderen en partner in, en beslis wie voor wat verantwoordelijk is. De tafel dekken, schoonmaken, de boel versieren, de muziek kiezen, enz. Als je geschikte taken voor ze vindt, helpen ze graag. Je kunt ze zelfs motiveren door hun favorieten toe te voegen aan de gastenlijst.

Ruim alvast op tijdens het feest. Zet een kom klaar voor voedselrestjes - dan hoeven mensen minder vaak naar de vuilnisbak te lopen. Houd een reservekom met water gereed, zodat je glazen en borden kunt voorweken, waardoor het afwassen gemakkelijker wordt. Doe de was onmiddellijk na het evenement, zodat hardnekkige vlekken niet kunnen opdrogen. Terwijl jij lekker met je voeten omhoog zit, moe maar voldaan, ruimen Ariel en je wasmachine de laatste resten van het feest op.

Na het feest. Maak creatieve cadeautasjes als afscheidsgeschenk. Bel je gasten de volgende dag en vraag of ze het leuk hebben gehad. Vraag om feedback en opmerkingen. Geniet van de mooie woorden, maar luister ook naar constructieve adviezen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

clasp

clasp

gemeld

Als ik een tip mag geven: van zodra je weet wat er moet gebeuren (waar,wanneer, wie komt, uitnodigingen maken en versturen, lunch,hapjes,buffet,diner,..) alles zoveel mogelijk noteren in lijstvorm. Nadien kan je aanstippen wat er reeds is gebeurd.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Integreer leven en vrije tijd

Integreer leven en vrije tijd

Integreer leven en vrije tijd

Altijd maar de ideale verdeling tussen werk en vrije tijd aan het najagen? Zouden we niet gelukkiger zijn als we beide perfect in balans hadden? Waarschijnlijk niet! We klampen ons vast aan de fantasie van een perfecte harmonie tussen werk en vrije tijd omdat het moeilijk is om toe te geven dat we het niet allemaal aan kunnen. Zouden we dan beter het concept van de ideale werk-vrije tijd balans laten varen? In één woord: ja.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

De december maand is de meest feestelijke, gezellige tijd van het jaar. Maar ook de drukste: kerstvakantieactiviteiten, bezoekjes aan vrienden en familie, diners voorbereiden en cadeautjes kopen. Je gezin kan door deze drukte in de aanloop naar Kerstmis soms wat ongeduldig en prikkelbaar zijn. En dat is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Zin in meer geeft je tips om kerststress tegen te gaan en er voor iedereen een feest van te maken.