6 tips voor de voorbereiding van een succesvol familiefeest

6 tips voor de voorbereiding van een succesvol familiefeest

Hier zijn een paar tips voor hoe je optimaal kunt genieten van familiefeesten, zonder dat problemen bij de organisatie ervan je slapeloze nachten bezorgen.


Familiefeesten zijn geweldig. Je zou je erop moeten kunnen verheugen. Het is erg leuk om met verschillende generaties aan dezelfde tafel te zitten, familieverhalen te vertellen en eindelijk weer eens waardevolle tijd samen door te brengen. Lekker eten, heerlijke koude drankjes, en om je heen alle mensen van wie je houdt. Om deze bijeenkomsten leuk in plaats van stressvol te maken, zijn hier een paar eenvoudige tips om de pret te verhogen en alle stress weg te nemen.

Hou het klein. Nodig niet meer mensen uit dan comfortabel aan tafel kunnen zitten - tenzij je een cocktailparty houdt en je alleen hapjes serveert of je een geschikt thema bedenkt (bijvoorbeeld op enorme kussens op de vloer zitten met een buffet in het midden).

Hou het menu eenvoudig. Kies één of twee favoriete recepten, en zorg dat de rest makkelijk te bereiden is. Het is het beste om eerst het voorgerecht te kiezen, en vervolgens de andere gerechten eromheen te plannen. Omdat iedereen graag pronkt met zijn recepten, kun je ook één van de gasten vragen om bijvoorbeeld voor de hapjes vooraf te zorgen.

Bestel je gratis doseersysteem

Bestel je gratis doseersysteem

Slechts één bestelling per jaar. Gelieve een leveringstermijn van 6 weken in acht te nemen.

Staaltje geselecteerd
Kies dit staaltje niet
Staaltje al besteld

Roep de hulptroepen in. Zet je kinderen en partner in, en beslis wie voor wat verantwoordelijk is. De tafel dekken, schoonmaken, de boel versieren, de muziek kiezen, enz. Als je geschikte taken voor ze vindt, helpen ze graag. Je kunt ze zelfs motiveren door hun favorieten toe te voegen aan de gastenlijst.

Ruim alvast op tijdens het feest. Zet een kom klaar voor voedselrestjes - dan hoeven mensen minder vaak naar de vuilnisbak te lopen. Houd een reservekom met water gereed, zodat je glazen en borden kunt voorweken, waardoor het afwassen gemakkelijker wordt. Doe de was onmiddellijk na het evenement, zodat hardnekkige vlekken niet kunnen opdrogen. Terwijl jij lekker met je voeten omhoog zit, moe maar voldaan, ruimen Ariel en je wasmachine de laatste resten van het feest op.

Na het feest. Maak creatieve cadeautasjes als afscheidsgeschenk. Bel je gasten de volgende dag en vraag of ze het leuk hebben gehad. Vraag om feedback en opmerkingen. Geniet van de mooie woorden, maar luister ook naar constructieve adviezen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

clasp

clasp

gemeld

Als ik een tip mag geven: van zodra je weet wat er moet gebeuren (waar,wanneer, wie komt, uitnodigingen maken en versturen, lunch,hapjes,buffet,diner,..) alles zoveel mogelijk noteren in lijstvorm. Nadien kan je aanstippen wat er reeds is gebeurd.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina