8 tips voor geweldige vakantiefoto's

8 tips voor geweldige vakantiefoto's

Geslaagde zomerfoto’s halen de fijne herinneringen zo weer boven. Zo maak je straks de allermooiste kiekjes ooit!


1. Kijken en kadreren

Kijk aandachtig naar een setting en probeer daar de mooiste snede uit te halen. Het liefst met zo weinig mogelijk storende elementen op de achtergrond. Let er in een druk decor ook op dat er geen opvallende zaken net achter iemands hoofd staan.

2. De voetbalploegpose? Boring!

Maak je een groepsfoto, laat de groep dan iets leuks doen. De klassieke voetbalploegopstelling levert nogal saaie foto's op.

3. Oefen op voorhand

Hoe beter je je toestel beheerst, hoe beter je foto's. Koop daarom nooit vlak voor je reis een nieuw toestel, maar doe het ruim op voorhand. Zo heb je nog tijd om ermee te experimenteren.

4. Foodfotografie: niet makkelijk!

Het is aanlokkelijk om die geweldige paella of die spectaculaire cocktail te vereeuwigen. Maar foodfotografie is erg moeilijk, en vaak valt het resultaat tegen omdat het gerecht er niet uitziet zoals op het moment zelf.

5. Verhouding is alles

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Ons oog ervaart het als aangenaam als er een bepaalde verhouding heerst in het beeld. Dat geldt bijvoorbeeld voor landschappen: twee derde lucht, één derde aarde. Straatbeelden zijn extra mooi als er een toevallige passant op één derde door het beeld loopt.

6. Je kids op de foto

Dring er niet altijd op aan dat je kind in de lens kijkt. Vaak zijn kinderen intens bezig met hun spel. Dan is het mooier om die emotie vast te leggen, in plaats van hen te laten poseren met een verplichte smile.

7. Beter niet 's middags

Op het middaguur heb je vaak zware schaduwen op je foto's. Daarom is het vaak mooier om foto's te nemen in de voor- of de namiddag, als de zon lager staat en het licht zachter is.

8. Zonsondergang voor dummies

Beslis op voorhand of je een persoon wil fotograferen bij de zonsondergang, of de ondergang alleen. Als je focust op de rode gloed, zal die persoon op de voorgrond niet meer zijn dan een contour. Landschapsbeelden neem je dus beter zonder mensen erbij. Tenzij je toestel natuurlijk een instelling heeft voor landschappen of avondfotografie.

Fotograferen met je smartphone

De nieuwste generatie smartphones hebben hoge pixelwaarden en zelfs een ingebouwde flits. Je foto's kun je meteen delen via Facebook, Twitter, Netlog... Een greep uit het grote aanbod van apps:

RetroCamera: voor beelden met een retro look: pure nostalgie!
iTunes Android

BeFunky Photo Editor: om te gekke foto-effecten aan je beeld toe te voegen.
iTunes Android

Instagram: app om je foto's te delen op Facebook, Twitter of Flickr.
iTunes Android

Camera Awesome: app die je helpt om je foto's automatisch recht te maken, beter te belichten... Nadien kun je er leuke effecten of filters op toepassen.
iTunes

Camera+: veel effecten en hulpmiddelen om de best mogelijke foto's te maken.
iTunes Android

iPhoto: een ultrahandig programma om foto's te importeren, op te slaan en de bewerken op je iPhone.
iTunes

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

peetje11

peetje11

gemeld

Ik vind het heel fijn om achteraf er een fotoboek van te maken. Ik geniet om het te maken en herbeleef mijn vakantie nog een keer. Ik haal ook vaak bij vrienden en familie de fotoboeken uit. Onmiddellijk een gespreksonderwerp!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina