Activiteiten voor een kerst met de familie of met vrienden

Activiteiten voor een kerst met de familie of met vrienden

Zin in een onvergetelijke kerstvakantie met magische momenten? Zin in Meer heeft een paar suggesties…


Genieten van het gezelschap van je familie en naasten, dat kan rond Kerstmis en het is de inspanning van al het organisatiewerk waard! Om deze momenten die je in elkaars gezelschap doorbrengt werkelijk speciaal en uitzonderlijk te maken, kunnen we je een en ander aanbevelen. Op die manier kun je, wanneer Nieuwjaar alweer achter de rug is, met trots en tevredenheid terugkijken op het heerlijke kerstdiner dat je hebt klaargemaakt, de mooie kleren waarin je iedereen gestoken hebt, de cadeautjes die je samen hebt opengemaakt… en de magische momenten die je tot stand hebt weten te brengen en die stilaan een plaats zullen krijgen in de verbeelding van je kinderen… en van jezelf!

Kerstactiviteiten: zullen we onze neus eens buiten steken?

De kerstmarkt Als je stad of een naburige stad een kerstmarkt organiseert, reserveer dan een middag om er met de kinderen naartoe te gaan. Gun jezelf een paar lekkernijen en proef van de specialiteiten en streekgerechten die er worden aangeboden. Neem de tijd om met de kinderen een warme chocolade te drinken die jullie handen zal warmen... Je zou ze ook een ‘vooraf cadeautje’ kunnen geven in de vorm van een centje dat ze alleen maar op de kerstmarkt mogen uitgeven: daarmee kunnen ze zelf iets uitkiezen wat hun hartje begeert binnen de limiet die vooraf gesteld is. Geen drama, geen gezeur, alleen maar een gezellige dag en oogjes vol sterren.

Genieten van winterse lichtjes Als je een tuin hebt, waarom zou je dan niet eens een paar uurtjes buiten doorbrengen? In de tuin of op het terras kun je van een warm winterdrankje slurpen, zoals een koffie met gember of een chai latte, zoals bijvoorbeeld aan het einde van de dag, goed ingeduffeld in een deken, kijkend naar de lichtjes in de tuin of de balkons van de buren… We zijn altijd bang dat de kinderen kou zullen vatten, maar met goede schoenen aan hun voeten, een muts op hun hoofd en een warme jas hoef je daar niet bang voor te zijn, ook niet in de tuin of op het balkon! De avond valt snel in en de winterlichtjes zijn een niet te missen spektakel. Een magisch moment voor de kleintjes!

Kerstwandeling in het bos Als het sneeuwt, mag je het maken van een sneeuwman niet overslaan! Ook al wordt het maar een kleintje, het is jullie sneeuwman! Zet hem op de foto samen met zijn trotse makers om het moment te vereeuwigen! Als de hemel maar geen sneeuwvlokjes wil laten neerdalen en je dus geen sneeuwman kunt maken, zou je, als het weer zich daar ten minste toe leent, een wandeling in het dichtstbijzijnde bos kunnen maken om te genieten van de winterse stilte waarbij je alleen maar het krakende gebladerte onder je schoenen hoort…

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Met Kerstmis geniet je van elkaars gezelschap en maak je fijne herinneringen…

We vinden troost in oude gewoonten, rituelen… is dat niet ook de reden waarom we Kerstmis vieren? Waarom zou je dit jaar niet beginnen met het inzetten van nieuwe tradities met deze kerstactiviteiten?

Een kerstvoorstelling. Het podium op! Stel je kinderen voor om samen een kerstvoorstelling te maken: op kerstavond zijn zij de sterren en laat je ze voor de hele familie zingen, dansen, toneelspelen of een magisch circus opbouwen! Daar houd je ze minstens een paar uur (of liever, een paar dagen!) mee bezig. Zo wordt deze kerstvakantie werkelijk onvergetelijk! Een kerstactiviteit is perfect voor een fotoreportage of een grappige homemovie! Stel de doelen op in functie van de leeftijd van de kinderen: de grotere zullen zelf een choreografie van hun lievelingsliedje kunnen verzinnen. Voor de kleintjes houd je het eenvoudiger: ze zouden een versje met mime kunnen voordragen, of als assistent van de tovenaar kunnen optreden…

Kerstliedjes Allemaal in koor, alsjeblieft! De herdertjes lagen bij nachte, O denneboom, Jingle Bells... aan ideeën geen gebrek. Het is niet de bedoeling om perfect te zingen, maar om het allemaal samen te doen! En met de nodige inspiratie zou je zelfs een eigen kerstliedje kunnen schrijven op een bestaand muziekje of zelf gecomponeerde muziek. Dat wordt dan jullie eigen liedje…

Een geïmproviseerd dessert Zoals altijd wordt er in deze periode veel gegeten, maar misschien ook een paar ongebruikelijke dingen… Waarom zou je niet een middag vrijhouden om een dessert te verzinnen met een paar van de restjes? Dat kan een taartbodem zijn met een zoete kastanjepuree en opgelegde peren, of gekonfijt fruit… Organiseer een speciaal vieruurtje om dit exclusieve dessert met je gezin te degusteren na een voedzame maaltijdsoep: hiermee kun je een dagje lichtere kost inlassen na de feestmalen en breng je de kinderen op ludieke manier kookplezier bij!

De kerstfilm Allemaal samen naar een film kijken, lekker diep weggekropen tussen de kussens op de bank! Tijdens deze cocooning kun je de kinderen laten kennismaken met de grote filmklassiekers: ze zijn soms bijzonder receptief voor bepaalde filmgenres zoals spaghettiwesterns of spektakelfilms. Geniaal en voor elke leeftijd geschikt zijn de Japanse animatiefilms. Desnoods kun je nog altijd je heil zoeken bij de klassiekers zoals Sneeuwwitje, Assepoester of het Jungle Boek… Keuze te over! Snel, de film gaat beginnen!

En jij, welke kersttradities maken deze periode voor jou een compleet tijdloos moment?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Yngwie

Yngwie

gemeld

geen fffknop voor die dagen aub!!!!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer