Bomen herkennen zoals het moet

Bomen herkennen zoals het moet

Hoe herken ik een boom? Deze eenvoudige en duidelijke gids leert ons hoe we in de zomer bomen herkennen in het bos.


We hebben volop keuze aan sportieve activiteiten en binnen activiteiten, al dan niet met de kinderen. Maar als het mooi weer is en we in alle rust willen genieten van de dag, gaat er niets boven een heerlijke wandeling in de natuur! Deze gids beschrijft op een leuke en begrijpelijke manier hoe we deze zomer met onze kinderen bomen kunnen herkennen!

Gids: Hoe herken ik een boom?

Laten we de kinderen mee naar buiten nemen om te genieten van het zonnetje. We maken bijvoorbeeld een boswandeling en leren onze kinderen hoe ze bomen kunnen herkennen. Deze leerrijke en leuke activiteit stimuleert hen en ontwikkelt hun liefde voor de natuur.

We drukken de gids om bomen te herkennen af en gaan een mooie wandeling maken!

Bomen herkennen: een activiteit voor het hele gezin

In een tijd waarin computers, spelconsoles, tablets en smartphones hyper-verbonden individuen van ons maken, is het soms moeilijk om terug te keren naar de eenvoudige dingen in het leven. Bomen herkennen is nochtans een hele fijne activiteit voor het hele gezin. Veel ouders herkennen geen boomsoorten en kunnen dat dan samen met de allerkleinsten leren. En die zullen het geweldig vinden dat mama en papa meedoen!

Bomen herkennen brengt ons dichter bij de natuur en leert ons genieten van de eenvoudige dingen in het leven, in perfecte harmonie met de natuur. Als we terugkomen van onze wandeling, denken we zeker en vast terug aan de geuren en de sfeer in het bos, terwijl we met onze ogen dicht onder de douche staan en ons haar wassen.

En welke natuuractiviteiten doen jullie met de kinderen?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Vrouwen onder elkaar, praat mee!
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Hou computerspelletjes onder controle

Hou computerspelletjes onder controle

Hou computerspelletjes onder controle

Computerspelletjes zijn niet te vermijden, maar dat betekent niet dat het hele leven van je kind hieraan gewijd mag worden. Zo zorg je ervoor dat spelletjes leuk blijven en niet gewoonweg een slechte gewoonte worden.

Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Gezonde wrap

Gezonde wrap

Gezonde wrap

Nooit genoeg tijd om ‘s morgens een gezonde lunch te bereiden? Plan klaar-om-mee-te-nemen lunches die je in een flits maakt en zowel overheerlijk sma...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
swifferduster

swifferduster

Geschreven door sarah3 een lid van Zin in meer,11 oktober 2015