Budgetvakantie thuis

Budgetvakantie thuis

Op je geld letten betekent niet dat je geen plezier mag maken. Ben je toe aan een 10-daagse vliegreis naar Spanje, maar je budget niet? Dan hebben wij een paar fijne alternatieven voor je. Zin in meer geeft je frisse ideeën voor een heerlijke zomer thuis.


Vakantie is bedoeld om bij te tanken. Maar waarom hebben we de neiging er direct op uit te trekken zodra we een dagje vrij hebben? Is het echt nodig om de deur uit te gaan om te ontspannen? Wie heeft bedacht dat we in onze vrije tijd buitenshuis en buiten de stad naar ontspanning moeten zoeken? Eigenlijk kunnen we ook prima tot rust komen zonder dat we daarvoor meteen onze koffers moeten te pakken.

De staycation (thuis vakantie vieren) is geen trend die is ontstaan door de financiële crisis. In de Britse cultuur maakt deze term gewoon deel uit van de woordenschat. Britten maken onderscheid tussen vakantie op reis en vakantie thuis: staycation, een mix van het woord stay (blijven) en vacation (vakantie).

Plan je eigen staycation
Heb je een week vakantie? Probeer deze dan optimaal te benutten. Het is niet de bedoeling om thuis te blijven, op de bank te hangen en de uren op de klok te zien wegtikken.
Plan dingen! Hoe vaak heb je de afgelopen maanden al niet tegen jezelf gezegd dat je geen tijd had om iets doen? Nou, nu heb je die tijd! Ga op zoek naar al die plannen die zijn blijven liggen en pak de draad weer op: musea bezoeken, sporten, afspreken met vrienden, genieten van een etentje op een speciale plaats. Er zijn duizend leuke plannen te maken... Veel verschillende dingen doen geeft je de kans om te ontspannen en te ontsnappen uit de routine van je werk. Plan je daguitstapjes net zoals op vakantie.

Het budget beheren
Eens je je vakantieplannen voor thuis hebt uitgestippeld, komt de financiële planning. In de stad zijn er veel gratis activiteiten. Zoek informatie over feesten in de buurt of dorpjes in de omgeving: tentoonstellingen, straattheater, een braderie… In de zomer is er vanalles te doen!

Bovendien kun je in je eigen huis ontspannen genieten van je gezin. Samen met de kinderen kun je bijvoorbeeld armbanden maken, een ochtend uittrekken om iets speciaals te koken… Iets zoeken dat jullie allemaal graag doen.

Leuke uitstapjes
Vakantie thuis betekent niet dat je geen uitstapjes kunt doen. Er is vast een gezellig dorpje in de omgeving dat je graag eens zou willen bezoeken, een plek die je wilt ontdekken, een park waar je kunt gaan genieten… Het is niet altijd nodig je koffers te pakken om op reis te gaan.
In jouw omgeving zijn genoeg verrassende, leuke, leerzame plekjes te ontdekken. En het voordeel is dat je na zo’n dagje lekker terug naar huis kunt om in je eigen bed te slapen. Een perfect plan!

Tegen de warmte
En wat doe je als het echt heel heet is? Er zijn genoeg gemeentelijke zwembaden, rivieren, plassen en strandjes… Bij tropische temperaturen, zoek je verkoeling in het frisse water en kun je een dag met het gezin doorbrengen aan een gezellig strandje. Je hoeft niet altijd naar hetzelfde zwembad te gaan. Wissel af.

Zomerplannen in de stad
Tijdens de zomer hebben we een ander ritme dan normaal, we eten lichter en genieten van activiteiten die we in de winter niet kunnen doen. Het is de tijd van de terrasjes, barbecues, openluchtbioscopen, picknicks in het park… Je kunt zelf een tuinfeest organiseren of thuis een speciale vakantiepicknick houden. Vraag je gasten om zelf iets mee te brengen en presenteer alle gerechten op je tuintafel. Die maak je best goed schoon met bijvoorbeeld Dreft Original Afwasmiddel. Het ontvet als geen ander en is ook goed voor je portemonnee.

Staycation souvenirs
Maak foto’s en video’s van je staycation zodat je een leuk aandenken hebt aan je vakantie. Ook van een staycation kun je een mooi fotoboek maken en nog lang nagenieten!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

huismoeder

huismoeder

gemeld

een gezelschapsspelletjesdag is ook altijd fijn. Of samen met de oudere kinderen op de playstation spelen is ook eens wat anders :-)

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...