Checklist voor een stressvrije vakantie

Checklist voor een stressvrije vakantie

Begin al van je vakantie te genieten nog voordat je vertrokken bent dankzij deze tips.


1. ESSENTIEEL REISADVIES

Op voorhand
Maak een lijstje van alle items en documenten die je nodig hebt voor ieder aspect van jullie reis - naar het vliegveld vertrekken, vluchten, gegevens van het hotel, reis terug naar huis, enzovoort. Stop alle reispassen, tickets, reservatiebevestigingen,… samen in een reismapje of omslag en laat deze op een goed zichtbare plaats liggen. Iedere keer dat je er naar kijkt voel je je gerustgesteld omdat je ziet dat je goed georganiseerd bent.

Twee dagen voor vertrek
Verzeker jezelf ervan dat treinen op tijd rijden, er geen wegenwerken onderweg gepland zijn of dat vluchten niet van tijd veranderd zijn.

Neem een kijkje naar onze vakantietips om helemaal in vakantiestemming te geraken!

2. INPAKLIJST

Op voorhand
Maak een overzichtje van alle activiteiten die jullie willen doen en kijk naar de weersverwachtingen zodat je enkel dingen meeneemt die je echt gaat gebruiken. Kies kleding waar je zoveel mogelijk aan hebt. Dus een leuk kleedje voor overdag dat gecombineerd met een sjaal 's avonds ook dienst kan doen. Haal koffers en reistassen uit de kast en zie dat ze allemaal nog in goede staat zijn. Snor je reisstekker op en stop deze direct in je koffer.

Twee dagen voor vertrek
Laat koffers open in je slaapkamer staan en begin in te pakken. Zorg ervoor dat alle nodige wasjes al gedaan zijn voordat het te laat is. Neem wat vloeibaar wasmiddel mee in een klein flesje, zo kan je op vakantie steeds een handwasje doen.

Schrijf een werkadres op koffers zodat je thuisadres niet zichtbaar is tijdens het reizen.

3. HUISHOUDELIJKE TAKEN

Op voorhand
Zeg de melkboer af, zorg ervoor dat de hond, kat en goudvis verzorgd worden, bestel geen dingen online die aan een leeg huis geleverd kunnen worden. Overweeg ook even welke facturen binnenkort betaald zouden moeten worden en betaal belangrijke facturen van te voren. De veiligheid van je huis is vaak een kopzorg tijdens de vakantie dus stel orde op zaken en vertrek met een gerust hart dankzij deze tips.

Twee dagen voor vertrek
Rij het gras af zodat de tuin er niet verlaten uitziet, stel timers in op lampen in huis en op je radio of koop een inbraakwerend licht dat er 's avonds uit ziet als het flikkeren van de TV.

Teveel opruimen kan het huis verlaten doen lijken, maar zorg er in ieder geval voor dat laptops, computerspelletjes en ander elektronica uit het zicht liggen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...

Zo scheert ze goed

Zo scheert ze goed

Zo scheert ze goed

De eerste haartjes in oksel- en bikinistreek zijn er misschien al even, maar op een bepaald moment moeten ze weg. En wel liefst meteen! Want je tienerdochter besluit impulsief te gaan zwemmen op een zonnige dag of wil dat mouwloze topje per se nu aan... Met deze scheertips kun je haar helpen om straks een streelzachte huid te hebben.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow