Een kinderkostuum voor Halloween snel zelf gemaakt

Een kinderkostuum voor Halloween snel zelf gemaakt

Zin in een niet al te duur Halloween met een kostuum voor de kinderen? Met deze simpele ideetjes kun je ze makkelijk verkleden!


Oei, het lang verwachte Halloween nadert en je hebt nog steeds geen kostuum voor je kind? Geen paniek! Het is geen heksentoer om een originele pompoen voor Halloween te maken, en dus ook geen kunst om een snel klaar kostuum voor Halloween in elkaar te flansen dat alle vriendjes van je kinderen groen van jaloezie zal maken! Je zult zien dat je nog tijd over hebt voor het klaarstomen van een lekkere Halloween hapjes en snoepjes!

Een snel gemaakt kostuum voor Halloween uitkiezen

Voordat je de naaimachine bovenhaalt, wil je er zeker van zijn het kostuum uit te kiezen dat je kind graag zal willen dragen. Je gaat immers geen urenlang koeienvlekken op de pyjama van je zoontje tekenen als hij liever een tijger is! Dus: “Waarin wil je dit jaar verkleed gaan?”

Als je wilt vermijden dat je kind iets antwoordt in de zin van: “een heel speciaal kostuum van dit of dat stripfiguur dat van kleur verandert en licht weerkaatst in het donker” (kortom, het soort kostuum dat je maanden geleden al had moeten bestellen), vind je hier enkele suggesties voor een snel klaar en vooral eenvoudig kostuum voor Halloween. 5 ideeën, gegarandeerd zonder naaimachine!

De superheld(in)

Joepie, de superhelden zijn helemaal in! Dat is geweldig nieuws, want met een lijfje of strak zittende pyjama, een cape, masker, ceintuur en een mooi logo – en waarom niet de eerste letter van de voornaam van je kind? – kom je al heel ver. Grof genaaid of tijdelijk met dubbelzijdige tape op de borst geplakt en kijk daar: je kind verkleed in Superheld of Superheldin! Nu kun je ze als redders het universum insturen!

Een mummie

Een mummie is de perfecte noodoplossing voor een Halloween kostuum in een handomdraai. Je snijdt wit crêpepapier in stroken en hupsakee... je rolt er je kind mee in. Vergeet niet een beetje ruimte te laten ter hoogte van de ellebogen en de knieën, anders verliest je mummie bij de minste beweging zijn griezeleffect als hij onderweg al zijn verband verliest! En natuurlijk laat je een spleet open voor de ogen.

De piratenleider

Verander je kind in koning of koningin van de piraten! Een wijd vallende witte bloes, een rode broek, een lapje voor één oog en een paar met je oogpotlood getekende littekens. Nu hoef je ze alleen nog een paar piratenkreten aan te leren (“Aaaahh! Mijn schat! Mijn roversschip!”) en de kous is af. Een hoed van gekleurd papier is rap gemaakt: daarvoor hoef je maar een boot te plooien van origami of twee vellen bruin, zwart of rood papier samen te nieten. In dezelfde zin van snel klaar en praktisch kostuum kun je hetzelfde principe toepassen voor hun piratenlaarzen: ter hoogte van hun enkels niet je twee vellen papier die de sneakers van je gevaarlijke zeerovers verstoppen!

De magiër of tovenares

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Je hebt niet meer nodig dan een paar geladderde panty’s of een gescheurde legging en een oud zwart kleed of lang T-shirt dat je vanonder in punten knipt om er een angstaanjagende magiër of tovenares in te verkleden. Voeg er nog een ceintuur aan toe, een groenachtige fond de teint, grote zwarte wallen onder de ogen en laat de kinderen zelf een hoed maken van een groot stuk soepel karton. Zo gepunt als maar kan!

Het spook

Voor het spook heb je niet meer dan een oud laken en een schaar nodig! De rest zit hem in het acteurstalent van je kleine als hij de buren met zijn “hou” op stang weet te jagen...

Nadat ze de buren goed op stang hebben gejaagd en na al het geraas buiten met vriendjes ’s nog niet moe zijn kun je ze ’s avonds nog voor de televisie zetten en een Halloween film opzetten. Maak een leuke selectie niet al te griezelige films, zodat ze er geen nachtmerries van krijgen.

Het kostuum voor Halloween is klaar: nu de make-up nog!

Kinderen hebben een gevoelige huid. Anticipeer door van tevoren hypoallergeen schmink op basis van water te kopen voor het simpel opmaken van je kind voor Halloween.

Als je kind op school wordt geschminkt, geen paniek, over het algemeen wordt er in de scholen wel goed gelet op de producten die ze gebruiken.

Kleurvlekken over het hele T-shirt? Halloween schmink voor kinderen is gewoonlijk niet erg vet, maar hardnekkige vlekken gaan eruit met een goed wasproduct. Zo gaan ook de vlekken rond de lavabo snel weg met een doeltreffend schoonmaakproduct.

Prettig Halloween!

En jij, waar ga jij je kinderen in verkleden voor Halloween?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Smartie

Smartie

gemeld

Halloween is de aanloop naar de meest magische maanden van het jaar. Geniet ervan. Happy Halloween !

  • melden
sienaert

sienaert

gemeld

ik vind het lof met kinderen te maken voor halloween

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer