De kerstboom versieren: vanaf wanneer doe we dat?

De kerstboom versieren: vanaf wanneer doe we dat?

Zin om de kerstboom klaar te zetten? Maar wie weet vanaf wanneer we dat doen, en waarom? We geven in dit artikel onze mening!


Halloween is nog maar net voorbij, of de voorbereidingen voor Kerstmis gaan al stilaan van start. Kerstversieringen beginnen meer en meer zichtbaar te zijn op onze straten, net als reclame met kerstcadeautjes en allerlei voorwerpen die Kerstmis als centrale thema dragen. Kerstbomen maken nu ook stilaan hun intrede. Maar omdat vele kerstvoorbereidingen reeds vanaf november getroffen worden, stellen we ons (terecht) de vraag wanneer de kerstboom op te zetten in de woonkamer. Voordat we dus denken aan hoe de kerstboom te versieren, nemen we enkele tips in rekening.

De kerstboom opzetten: een stukje geschiedenis

Eerst en vooral, geven we graag wat achtergrondinformatie om beter te begrijpen wanneer we de kerstboom opzetten. Deze traditie vindt haar oorsprong in de Germaanse landen tijdens de Renaissance. Het is dan zo dat de mensen uit de Franse Alsacestreek de kerstboom naar Frankrijk brachten in de 19e eeuw. Het is dan ook in deze periode dat de traditie van een kerstboom zetten zich begint te ontwikkelen.

Toen maakte men zich nog geen zorgen over het tijdstip waarop de kerstboom moet worden gezet. Inderdaad, de Katholieke traditie wilde destijds dat de kerstboom enkel en alleen op 24 december werd gezet, de avond voor Kerstmis. Ook al heeft de traditie zich sindsdien sterk veranderd en ontwikkeld, is er nog steeds een lange periode tussen begin november en 24 december. Dus blijven we ons de vraag stellen wanneer de kerstboom opzetten het meest geschikt is.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Wanneer de kerstboom opzetten?

De datum waarop we de kerstboom zetten is afhankelijk van een aantal factoren, voornamelijk het budget en de soort kerstboom. Dat klopt, een kerstboom aankopen in de laatste weken van december kan gauw wat centen sparen, zonder dat we de typische kerstspirit gaan schaden.

De belangrijkste factor blijft echter de soort naaldboom die we uitkiezen. De meesten onder ons kopen de Nordmann boom, omdat deze het voordeel biedt dat het niet zijn naalden verliest. Om te zorgen dat de boom dan in topconditie is, is het sterk aangeraden de boom niet langer dan 2 weken vóór Kerstmis te kopen.

Ook kunnen we opteren voor een fijnspar, die het voordeel heeft een heerlijk zacht parfum in de woonkamer te verspreiden. Het nadeel is echter dat deze boom zijn naalden slechts 2 weken kan bewaren. In elk geval, een vuistregel om de kerstboom te zetten is om deze vanaf 2 weken voor Kerstmis te plaatsen. De rest is enkel een kwestie van budget, tijd en goesting! Voor een alternatief die een lekkere geur in huis geeft, kunnen we steeds op Ambi Pur rekenen!

En u? Wanneer zet u gewoonlijk de kerstboom op?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

cora53

cora53

gemeld

Van zodra de Sint is vertrokken

  • melden

Val2901

gemeld

Persoonlijk beginnen we aan kerst ten vroegste de week na sinterklaas. Het is wel moeilijk om een goede niet al te dure kerstboom te vinden. De vraag blijft wel: is de kerstboom die ik later koop niet op hetzelfde moment gekapt als die van het prille begin?

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina