Gemakkelijk creatieve kostuums maken met je kids

Gemakkelijk creatieve kostuums maken met je kids

5 klassieke ideeën voor kostuums om zelf te maken met spullen die je thuis hebt liggen


Verkleedpartijtjes zijn altijd leuk en stimuleren de vruchtbare fantasie van je kinderen. Halloween is de ideale gelegenheid om een kostuum te maken, zodat ze zich kunnen verkleden.

Prinses, zeerover, draak, tovenaar, monster of koe ... Een Halloweenkostuum maken is zo moeilijk niet, maar kiezen wat je wilt zijn is niet altijd zo eenvoudig. Ook als je niet kunt naaien, is het heel gemakkelijk om een outfit samen te stellen, met spullen die je thuis hebt liggen. Ga maar eens in je kasten snuffelen. Met een gewone hoed kun je alle richtingen uit. Als je kinderen een eenvoudig masker dragen, zijn ze meteen een heel ander personage. Je hoeft echt geen klere

Ga eens brainstormen met je kinderen. Bedenk een paar mogelijkheden. Misschien halen zij wel inspiratie bij een favoriet personage uit de film, of een succesvolle sporter. Pieker in dit stadium nog niet over hoe je het kostuum moet maken. Misschien krijgen jullie al een idee door een voorwerp uit de kast van je kind, zoals een cowboyhoed, een helm, een baret of een zilveren kroon, een cape van een toneelstuk op school, een waaier, een paar laarzen of speelgoed. Zelf verkleedkleren maken is de helft van het plezier en sluit perfect aan bij het idee van Halloween.

Bij de volgende suggesties voor kostuums kunnen je kinderen helpen:

Een superheld
Alles wat je nodig hebt is een kousenbroek, korte broek, T-shirt en sportschoenen. Dit heb je waarschijnlijk allemaal in de kast van je kind liggen. Daarna maak je een cape, een masker en een insigne met de initialen van hun eigen persoonlijke superheld. Misschien willen ze iemand uit een stripverhaal zijn, maar laat ze zelf besluiten wie ze willen zijn en hoe ze de wereld willen redden. Verzin een nieuwe naam op basis van hun vele talenten, zoals Super Sommenmaker, Skatekampioen, Kanjer, Megamindy of Super Megaheld.

Een robot in een doos
Maak een robotkostuum met een grote zilver gespoten kartonnen doos voor het lichaam en een kleinere doos of omgekeerde emmer voor het hoofd. Wikkel er aluminiumfolie omheen, plak er wat knoppen en wijzerplaten op, een bosje elektriciteitsdraden - en je kleintje is een sciencefictionfiguur geworden. Knip gewoon de onderkant uit de doos en maak gaten voor het hoofd en de armen en schuif het over je kind.

Met een kartonnen doos kun je trouwens heel veel doen: verf hem zwart en wit en je hebt een grote dominosteen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een circusclown
Kinderen zijn gek op clowns. Laat je kind allerlei bontgekleurde kledingstukken over elkaar dragen - een bloemetjeshemd met een grote gestreepte das en een versleten geruit gilletje, een ragebol als haar onder een grappig hoedje en grote oude flapschoenen in een felle kleur geverfd. Als je bretellen hebt, is dat ook een leuk accent. Grimeer het gezicht van je kind met een glimlach van oor tot oor van rode lippenstift met een rand van zwart oogpotlood eromheen, rode stippen op de wangen en de punt van zijn neus en kleurige oogschaduw. Geef de clown dan een naam die past bij zijn persoonlijkheid.

Een Kever, een Bij, een Vlinder of een Marsmannetje.
Zoek een kousenbroek, een sweatshirt met kap, bijpassend T-shirt, laarzen en handschoenen bij elkaar, die je als basis kunt gebruiken om verschillende personages te creëren. Als je een insectenkostuum wil maken, voeg je een masker of duikbril toe en een hoofdband met antennes van pijpenragers. Maak de vleugels met elastiek vast aan de schouders of borst. Een marsmannetje ziet er het beste uit in spookachtig groen of blauw en met een masker met grote ovalen, pikzwarte ogen.

Een mummie
Wikkel rollen gaasverband of toiletpapier rond het gezicht van je kind en je hebt een griezelig wezen, dat is opgestaan uit de doden. Dat past perfect bij het Halloweenthema. Als je kind niet kan kiezen tussen twee kostuums, maak dan een combinatie: een zeerovermummie met een hoofddoek, laarzen en een brede riem waar een zwaard aan hangt. Met wat vieze vegen en een zonnebril is de outfit compleet.

Een masker kan al een kostuum op zich zijn, waarmee je kind zijn fantasie kan botvieren. Knip een masker uit, maak gaten voor de ogen, een elastiekje voor rond het hoofd en versier het masker met veren, bladeren en dingen uit huis die thematisch verband houden met het kostuum. Een bril zonder glazen werkt ook goed.

Ook met een hoed kun je een hele nieuwe wereld oproepen. Misschien heb je nog ergens een safarihoed of baret liggen die je kind op een idee voor een kostuum brengt. Maak van garen of touw lange blonde vlechten, roze staartjes of de wilde manen van een leeuw.

Abracadabra!! Met een Halloweenkostuum kan je kind dromen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer