Een Halloween film voor een griezelig avondje

Een Halloween film voor een griezelig avondje

Zin in een familiefilm om Halloween in gezellige sfeer te vieren? Zin in meer presenteert een kleine selectie leuke Halloween familiefilms.


Een griezelige film bekijken op Halloween is uiteraard zeer passend, maar we moeten opletten dat we geen grenzen overschrijden. Het is immers de bedoeling dat het een familieavondje wordt, en dat gezelligheid nog altijd primeert op griezeligheid! De kinderen nachtmerries bezorgen omdat ze die enge Halloween film niet kunnen verwerken, is dus absoluut niet nodig. We zetten ons schrap voor een leuke selectie Halloween films, en met een Halloween pizza in de hand, gaan we een griezelige en gezellige avond tegemoet!

The Nightmare before Christmas

Een moderne klassieker voor Halloween én Kerstmis! Deze klassieker van Tim Burton is één van de weinige films die voor beide feestdagen gepast zijn, voor jong en oud. Hoewel de stijl van Tim Burton een beetje wennen is, is deze Halloween film zeker een aanrader. Het lichaam van Oogie Boogie, de antagonist in de film, kan wel even voor een schrikmoment zorgen bij de allerjongsten (en bij ons?). Zijn lichaam is immers gevuld met maden.

The Addams family

Heel eng is deze film uit 1991 niet, maar thematisch is het zeker wel! Zowel jong als oud kan genieten van dit verhaal, waarbij de reünie tussen de jarenlange vermiste Uncle Fester en zijn familie centraal staat. Zeker een aanrader om de kleintjes anderhalf uur bezig te houden met een grappige Halloween film voor kinderen.

Sleepy Hollow

Het klassieke verhaal The Legend of Sleepy Hollow van Washington Irving vormt de basis van dit verhaal. De leerkracht Ichabod Crane trekt naar het dorpje Sleepy Horror, en heeft daar te maken met de legende van de Ruiter Zonder Hoofd. Deze ruiter… onthoofdt mensen. Geen paniek! De film kent een happy ending.

Casper

Een jong meisje vergezeld door haar vader trekt naar een oude, griezelige villa. Hier ontmoet ze het spook Casper en de twee raken al gauw bevriend. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige tekenfilm en is ideaal als we tijdens Halloween op zoek zijn naar films voor kinderen.

The Witches

Deze verfilming van Roald Dahls klassieker vertelt hoe Sebastian al van jongs af aan door zijn oma op z’n hoede wordt gebracht voor heksen. Terecht! Deze film is misschien net ietsje te eng voor de allerjongsten, omdat de opperheks (schitterend vertolkt door Angelica Huston) haar masker op een gegeven moment afneemt. Afgezien daarvan, is dit een gepaste Halloween film voor de familie!

Boo to you too, Winnie the Pooh!

Knorretje heeft nog nooit Halloween gevierd omdat hij te bang was, dus organiseert de groep een minder enge variant van het feest. Een film vol kindvriendelijke spanning en sensatie, want alles gaat natuurlijk mis en de vrienden moeten op zoek naar Knorretje, die alsnog bang gevlucht én verdwaald is. Deze film valt zeker onder de noemer van kinderfilms voor Halloween.

FrankenWeenie

Een heerlijke parodie en ode uit 2012 aan de klassieker Frankenstein uit 1931, maar wel doordrenkt met het hartverscheurende thema over het verliezen van een huisdier. Opgelet dus voor de erg gevoelige kijkers

Scared Shrekless

Een groepje sprookjesfiguren die elkaar enge Halloweenverhalen vertelt… dat is het typische griezelige scenario om een geslaagde Halloween film te maken! De Shrek-reeks is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, van de allerjongsten tot de alleroudsten. Geen zorgen dus, de luiers blijven vanavond proper!

Hebben jullie ook een gepaste film om Halloween te vieren met de familie? Laat het ons weten!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Kimmi254

Kimmi254

gemeld

Hocus Pocus, een super leuke halloween familiefilm met o.a Bette Midler en Sarah Jessica Parker. Zeker aan te raden, ook voor jonge kijkertjes.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow
Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow