Halloween kleding: ideeën voor de hele familie

Halloween kleding: ideeën voor de hele familie

Ontdek hier enkele leuken ideeën voor een origineel Halloween kostuum dat je aantrekt op de griezeligste dag van ’t jaar. Als stel of met de hele familie!


Halloween nadert en je hebt er reeds over nagedacht hoe je dit zal vieren. Vier je het écht, of tref je slechts de voorbereidingen voor een feestje voor de kinderen? Veel maakt het niet uit, zolang je weet dat de Halloween kleding het belangrijkste is op de griezeligste dag van het jaar. Bovendien vinden de kinderen het nog extra leuk wanneer je ze helpt met het maken van hun Halloween kostuum.

Als er een wedstrijd zou bestaan voor de meest originele Halloween kleding, dan vergroot je zeker je kansen op een eerste plaats wanneer je je eigen kledij vervaardigt. De mogelijkheden zijn enorm, zeker als je de inspiratie aan je kind(eren) overlaat. Ga bijvoorbeeld eens met het hele gezin als een bende piraten en verkleed je allerkleinste als een kleurrijke papegaai. Laat de feestwinkel en hun kostuums dus voor wat ze zijn, want het creëren van je eigen Halloween kostuums is leuk, goedkoop en eenvoudig. Hier volgen alvast een aantal suggesties:

Superheldenfamilie

Superhelden en cartoons zijn niet alleen bij kinderen geliefd, maar ook bij talrijke volwassenen. Daarom is het een leuk idee om één grote superheldenfamilie te maken, en je eigen superhelden kostuumte hebben! Veel heb je in elk geval niet nodig: denk maar aan een gekleurde legging of shortje, een T-shirt, een masker en een cape met bijpassend logo uiteraard. Dit alles kan je samen in het gezelschap van je kinderen ontwerpen. Je hoeft nog slechts een toffe naam te bedenken die het talent of de hobby van je kind(eren) benadrukt en je bent klaar: Superballerina of misschien Superspits?

Halloween wordt bijna altijd in verband gebracht met heksen, vampiers, spoken, mummies en allerlei andere griezels. Laat je fantasie op hol slaan en creëer Halloween kostuums die hiermee te maken hebben. Denk aan een harige weerwolf, Bigfoot of Frankenstein en zijn bruid!

Halloween kleding voor het hele gezin

Voor de meiden is het prinsessenkostuum een tijdloze klassieker. Geen zorgen, je kan je hele gezin in dit thema verkleden: kies om de Koninklijke familie te personifiëren, die naast een prinses ook nog een koning, koningin en natuurlijk een prins telt! Daarnaast ben je vrij in het kiezen van het tijdperk. Misschien zijn de Middeleeuwen wel een goed idee? Je kan zelfs verder gaan. Denk hier bijvoorbeeld aan een schaakspel, waar je ook een koning en koningin hebt, maar bovendien nog een loper, een paard, een toren en gewone pionnen! Je Halloween outfit zal alvast erg knap ogen met een zwart-wit kleurenpatroon, net als in het schaken.

Beroemde koppels en stellen

Door de jaren heen hebben we steeds kennis gemaakt met bekende koppels. Het kan daarom nog altijd een leuk idee zijn om dit als inspiratie te gebruiken als je met je partner Halloween wenst te vieren. Denk bijvoorbeeld aan de volgende stellen:

  • Romeo en Julia
  • Bonnie en Clyde
  • Han Solo en Princess Leia
  • Jay-Z en Beyoncé

Als je inspiratie zoekt in magazines, films of in muziek dan doe je zeker een goede zaak. Er bestaan enorm veel koppels waar je je op kan baseren. Denk ook aan kunstwerken, atleten of bekende (ex-) sporters. Het moeilijkste in het hele proces is eigenlijk simpelweg beslissen hoe je je wil verkleden. Een goed begin is zeker ook even in je kast kijken waar je veel kleding en accessoires zal kunnen vinden die je kan gebruiken, gaande van laarzen en hoeden tot handschoenen en oude brillen. Gebruik nog make-up en vergeet niet: Halloween is dé kans om te zijn wie je wilt!

En welk Halloween kostuum hebben jullie dit jaar voorzien?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

vvero68

vvero68

gemeld

zeer leuk haloween feest in saint sauveur tfff

  • melden
ingridje

ingridje

gemeld

ik vier geen Halloween door men medische aandoening :(

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...