Help, ik krijg m’n koffer niet dicht

Help, ik krijg m’n koffer niet dicht

Denk ‘ns even terug aan je laatste vakantie, meerbepaald aan je koffer. Hoe vol was die? En hoeveel ongedragen stuks heb je achteraf terug in je kast gelegd? Zowat elke vrouw wil op vakantie meer meenemen dan in haar koffer past... Gelukkig weet Zin in meer-experte Zamarra hoe je slim pakt.


 1. Stop je kleding eerst twintig minuten in de droogkast, vouw het kledingstuk vervolgens één keer dubbel en rol het nog warm op in een strak rolletje. Zo blijft je kledingstuk kreukvrij.
 2. Vraag bij je parfumerie om een paar staaltjes van je dag- en nachtcrème. Met een minitubetje doe je ongeveer twee tot drie dagen.
 3. Imiteer een visagist, en neem verschillende kleuren lippenstift mee in een pillendoos met veel vakjes. Vergeet niet om een kwastje mee te nemen voor het aanbrengen van je favoriete kleurtjes.
 4. Laat je linnen broeken en andere kreukelrampen thuis, tenzij je zin hebt om op vakantie te strijken. Ga liever voor denim, (stretch)katoen, lycra en zijde. 
 5. Kies drie basiskleuren die goed met elkaar combineren en leg op je bed een aantal outfits bij elkaar. Combineertoppers zijn de overslagrok of pareo (als rok, jurk of omslagdoek), het zwarte jurkje (met slippers overdag en met hakken ’s avonds) en een neutraal vestje voor frisse avonden en hotels met ijskoude airco.
 6. Ga je naar de zon, dan kan je sowieso de helft van de kleding die je van plan was mee te nemen, thuislaten.
 7. Neemt je man hemden mee, stop de kragen dan dicht met sokken. Zo blijven ze in vorm.
 8. Schoenen leg je met de neuzen en de hielen naar elkaar toe onderin de koffer, tegen de zijwand of in een aparte schoenentas. Vul leren schoenen op met sokken, dan behouden ze hun vorm. Je kan je kwetsbare schoenen beschermen door ze in een (sport)sok te stoppen. Zo voorkom je ook dat er viezigheid van de zolen op andere schoenen of kleding komt.
 9. Milde reinigingsdoekjes voor je gezicht zijn onmisbaar. Die nemen veel minder ruimte in dan watjes en een fles reinigingslotion, en zijn makkelijk in gebruik.
 10. Neem altijd een paar plastic zakken mee voor de vuile was, schoenen en lekgevaarlijke spullen.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Goeie reis,
Zamarra

Huis & thuis experte
Zamarra

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sasaartje

gemeld

inderdaad een aantal hanidge tips.. mijn kledij oprollen deed ik al en ik ga niet weg zonder mijn plastic zakken.. alles wat maar kan lekker steek ik erin!

 • melden
gebahada

gebahada

gemeld

Bedankt voor de handige tips !!! Ik ga nu beginnen met mijn koffers te pakken, hopelijk krijg ik er alles in !!!

 • melden
Moonrise

Moonrise

gemeld

Bedankt voor de tips. Deze zullen zeker en vast van pas komen tijdens de volgende reis.

 • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer