Hoe maak je kerstballen?

Hoe maak je kerstballen?

Dit jaar staat doe-het-zelf centraal! Laten we dus samen ontdekken hoe we huisgemaakte kerstversiering kunnen maken, te beginnen met schitterende kerstballen.


Dit jaar wordt de kerstperiode weer eens iets speciaal, met prachtige versieringen en een heerlijke kerstsfeer in huis. Dit alles wordt nog veel specialer wanneer we met trots kunnen zeggen dat we onze kerstversieringen zelf vervaardigd hebben. De eindejaarsfeesten zijn dus een ideaal moment om met de familie door te brengen en samen te knutselen om zo in de juiste sfeer te komen! We beginnen met iets eenvoudigs: kerstballen maken.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Kerstballen maken: hoe beginnen we eraan?

 1. We beginnen met een ballon op te blazen die net kleiner is dan een vuist. Nadien nemen we lijm, die we in een bakje verdunnen met wat water.
 2. Kleef met behulp van de lijm een touwtje of draadje aan de ballon tot die stevig blijft zitten. We wikkelen nu het touw verticaal om de ballon, en nadien doen we hetzelfde in horizontale zin. Het touwtje mag vervolgens gedraaid worden om de knoop van de ballon te kunnen veranderen. We doen dit tot driekwart van de ballon bedekt is met touw.
 3. We knippen het touwtje af en knopen het uiteinde vast onder het draad dat om de ballon zit. We nemen een kwastje om de verdunde lijm over de hele ballon uit te smeren, en doen dit op dezelfde manier ook bij de overige ballonnen die we in kerstballen omtoveren!
 4. We hangen nu de ballonnetjes ergens op zodat ze hele nacht kunnen drogen.
 5. De volgende dag mogen we de ballon voorzichtig stukprikken. We pulken de ballon tussen de touwtjes uit. Als dit niet lukt, proberen we eventueel met een pincet.
 6. We kunnen nu met door middel van een spuitbus (met verf uiteraard) de kerstballen maken door ze een kleurtje te geven die aansluit op de rest van onze kerstversiering. Belangrijk is dat we ook de binnenkant van de kerstballen verven, en het geheel goed laten drogen.
 7. Dunne lijm zal nodig zijn om glitters op onze kerstballen te kunnen kleven, die we idealerwijs op de kerstballen aanbrengen met behulp van een spuitbusje of plantenspuit. Handige tip: voordat we beginnen, leggen we een oude krant of gebruiken we een andere onderlaag om te vermijden dat we de glitters niet overal in huis rondstrooien. Zelf kerstballen maken betekent natuurlijk dat hier en daar dan wel eens enkele glitters zullen ontsnappen, maar dan kunnen we gelukkig nog rekenen op de hulp van een uitstekend schoonmaakmiddel.
 8. De overgebleven glitters schudden we voorzichtig van onze nieuwe kerstballen en we gebruiken tenslotte een stukje ijzerdraad of kerstballenhaakjes om deze in onze kerstboom op te hangen!

Wanneer is het tijd om voor jullie de kerstboom te plaatsen? Maken jullie ook de versiering zelf?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Knutselen

Knutselen

gemeld

Leuke kerstbal

 • melden
quickie

quickie

gemeld

leuk om zelf te maken ...goed idee voor tijdens de vakantie en dan kunnen we die als geschenkje op tafel leggen!

 • melden
alexia83

alexia83

gemeld

Lukt niet om de kerstman te zoeken

 • melden
Meaghan

Meaghan

gemeld

Een originele manier om kerstballen te maken met de kinderen !

 • melden
raja1

raja1

gemeld

Dit vind ik een hele goede en leuke doe het zelver ga ik zekers proberen nu met de kerst op komst

 • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Schoonmaaksystem

Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Swiffer

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador