Hoe maak je kerstballen?

Hoe maak je kerstballen?

Dit jaar staat doe-het-zelf centraal! Laten we dus samen ontdekken hoe we huisgemaakte kerstversiering kunnen maken, te beginnen met schitterende kerstballen.


Dit jaar wordt de kerstperiode weer eens iets speciaal, met prachtige versieringen en een heerlijke kerstsfeer in huis. Dit alles wordt nog veel specialer wanneer we met trots kunnen zeggen dat we onze kerstversieringen zelf vervaardigd hebben. De eindejaarsfeesten zijn dus een ideaal moment om met de familie door te brengen en samen te knutselen om zo in de juiste sfeer te komen! We beginnen met iets eenvoudigs: kerstballen maken.

Kerstballen maken: hoe beginnen we eraan?

  1. We beginnen met een ballon op te blazen die net kleiner is dan een vuist. Nadien nemen we lijm, die we in een bakje verdunnen met wat water.
  2. Kleef met behulp van de lijm een touwtje of draadje aan de ballon tot die stevig blijft zitten. We wikkelen nu het touw verticaal om de ballon, en nadien doen we hetzelfde in horizontale zin. Het touwtje mag vervolgens gedraaid worden om de knoop van de ballon te kunnen veranderen. We doen dit tot driekwart van de ballon bedekt is met touw.
  3. We knippen het touwtje af en knopen het uiteinde vast onder het draad dat om de ballon zit. We nemen een kwastje om de verdunde lijm over de hele ballon uit te smeren, en doen dit op dezelfde manier ook bij de overige ballonnen die we in kerstballen omtoveren!
  4. We hangen nu de ballonnetjes ergens op zodat ze hele nacht kunnen drogen.
  5. De volgende dag mogen we de ballon voorzichtig stukprikken. We pulken de ballon tussen de touwtjes uit. Als dit niet lukt, proberen we eventueel met een pincet.
  6. We kunnen nu met door middel van een spuitbus (met verf uiteraard) de kerstballen maken door ze een kleurtje te geven die aansluit op de rest van onze kerstversiering. Belangrijk is dat we ook de binnenkant van de kerstballen verven, en het geheel goed laten drogen.
  7. Dunne lijm zal nodig zijn om glitters op onze kerstballen te kunnen kleven, die we idealerwijs op de kerstballen aanbrengen met behulp van een spuitbusje of plantenspuit. Handige tip: voordat we beginnen, leggen we een oude krant of gebruiken we een andere onderlaag om te vermijden dat we de glitters niet overal in huis rondstrooien. Zelf kerstballen maken betekent natuurlijk dat hier en daar dan wel eens enkele glitters zullen ontsnappen, maar dan kunnen we gelukkig nog rekenen op de hulp van een uitstekend schoonmaakmiddel.
  8. De overgebleven glitters schudden we voorzichtig van onze nieuwe kerstballen en we gebruiken tenslotte een stukje ijzerdraad of kerstballenhaakjes om deze in onze kerstboom op te hangen!

Wanneer is het tijd om voor jullie de kerstboom te plaatsen? Maken jullie ook de versiering zelf?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

linda6007

linda6007

gemeld

Dit idee is geklasseerd bij mijn favorieten. Volgend jaar ga ik deze huisgemaakte kerstversiering maken.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Originele bloemenvaasjes

Originele bloemenvaasjes

Originele bloemenvaasjes

Als je maar moeilijk oude lampjes weggooit dan kan je ze heel leuk recycleren als vrolijke hangvaasjes.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina