Ideeën voor gezinsactiviteiten in de paasvakantie

Ideeën voor gezinsactiviteiten in de paasvakantie

Zin in een lentedag waar iedereen van geniet? Met deze suggesties beleef je met je gezin alvast een fijne dag in de paasvakantie.


Heb je een paar vakantiedagen opgenomen of zin een speciaal dagje met je gezin, dan is Pasen het ideale moment om een frisse neus te halen, wat te klussen in huis, eens bij te praten en te genieten. Zin in Meer heeft allerlei gezinsactiviteiten voor te stellen, die je zowel binnen als buiten kunt doen.

Hop, iedereen naar buiten!

Je longen weer eens met frisse lucht laten vollopen... Pasen komt eraan, het is lente! Je loopt natuurlijk wel het risico op een bui… of misschien zelfs op iets wat op de zondvloed lijkt. Maar wat geeft het, iedereen heeft immers zin om buiten een frisse neus te halen!

  • Een wandeling in het bos… met laarzen en anorakken. Je kunt zelfs een picknick meenemen of een smakelijk vieruurtje voor onderweg. Ligt het pad onder de modder? Des te meer amusement voor de kinderen! Laat ze lekker in de plassen springen en door de modder dabberen… eenmaal terug thuis, zorgt Dash voor de rest!
  • Een schattenjacht. Zelfs met een gewoon park in de buurt kun je samen met andere ouders een ludieke, plezante schattenjacht organiseren! Opdat zowel de kleintjes als de grotere kinderen pret beleven aan het spel, hoef je maar het niveau wat aan te passen: de grote kinderen lezen de kaart, terwijl de kleintjes met hun korte beentjes en scherpe blikken in alle kleine hoekjes gaan zoeken.
  • En in de tuin? Kinderen (ook de grotere) vinden makkelijk ideeën om allemaal samen in de tuin te spelen. Om hun zinnen op een nuttige manier te verzetten, kun je ze bijvoorbeeld kruiden laten afknippen, het onkruid in de tuinbedden laten wieden, zeepbellen laten blazen… of een kamp laten maken. Wat? Een kamp? Dat komt altijd van pas!

Dash PODS 3in1

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Kortingbon geselecteerd
Maak selectie ongedaan
Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild

Het is te koud, we blijven lekker binnen…

’Maartse buien, aprilse grillen’, zeiden onze grootmoeders. Het is gedooid, maar het kan nog erg fris zijn… Geen paniek! Als het buiten gruwelijk weer is, kun je altijd nog…

  • Binnen een fort maken! Als het buiten te hard regent om je kinderen de tuin in te sturen en er een kamp te laten maken, kun je altijd nog het beste uit de dag halen en ze helpen bij het maken van een fort in huis. Zo gaan ze in ieder geval niet uren voor de tv hangen!
  • Samen kokkerellen. Allemaal samen de handen uit de mouwen steken om het vieruurtje te maken, dat is dolle pret, vooral wanneer je met z’n allen het resultaat gaat oppeuzelen: een taart met hazelnoten of een worteltaart zijn heel makkelijk te maken (voor een worteltaart voeg je gewoon 50 g gemalen noten en 200 g geraspte wortel toe aan deze vanillecake. Een eeuwige klassieker is de heerlijke appeltaart. Om de keuken weer op te ruimen na het geploeter met bloem en suiker, is Mr. Proper met zijn alles reinigende doekjes koning in de keuken zodra je taart of cake in de oven staat.
  • Paaseieren versieren! Altijd fijn om te doen, is paaseieren versieren… En omdat creativiteit geen grenzen kent, waarom zou je dan niet eens enkele paaseieren versieren met familiefoto’s?
  • Doe jezelf een mooi boeket cadeau! Heb je geen tuin? Waarom maak je dan niet een boeket met lentebloemen van mooi gekleurd papier? Je hebt alleen papier en viltstiften nodig, en een goede schaar. Voor de bloemknoppen, kun je de fantasie van de kinderen de vrije loop laten! Bevestig ze aan de stengels met splitpennen, plakband of wat lijm.

En jij, wat doe jij het liefst in de paasvakantie?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Ik verwacht nog altijd mijn korting bons van April die ik aangeduid heb

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer