Je favoriete familierecepten doorgeven

Je favoriete familierecepten doorgeven

Familierecepten zijn een gekoesterde traditie. Wanneer je kinderen volwassen zijn, zullen jouw kookkunsten veel betekenen voor hen. Hier vind je wat tips om je beste recepten te delen met familie en vrienden.


Maak nu je eigen kookboek
Had je van je moeder of grootmoeder graag een kookboek gekregen met hun beste recepten en de culinaire familiegeheimen? Later gaan jouw eigen kinderen en kleinkinderen dezelfde wens hebben.

Begin dus nu je recepten te verzamelen, ook de eenvoudige, en schrijf er hun verhaal bij, details over wanneer je ze klaarmaakt en hoe je ze opdient. Dit zijn een aantal dingen die je er misschien wel bij wilt schrijven:

  • Waar heb je het recept gevonden? Heb je het aangepast, gepersonaliseerd?
  • Hoe dien je het op?
  • Heb je een eigen schotel of speciaal bestek dat je graag gebruikt? Heb je het geërfd van een familielid dat je graag zou vermelden? Hangt er een verhaal aan vast?
  • Wat geef je meestal bij dit gerecht?
  • Wordt dit gerecht met bepaalde momenten of gelegenheden geassocieerd?
  • Heb je speciale schoonmaaktips die je wilt doorgeven, zoals het gebruik van azijn om de matte schijn op glazen te verwijderen, een ingepakt strijkijzer om kaarsvet te verwijderen of zout om wijnvlekken te absorberen? Of het afwasmiddel dat je altijd hebt gebruikt om aangebrande pannen schoon te maken?

Je receptenverzameling kan een gebonden boek zijn of een plakboek, handgeschreven, met schetsen of voedseletiketten erin. Een digitale versie kan erg handig zijn om aan te passen, selectief af te drukken of snel door te sturen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Kookboeken als speciaal geschenk
Misschien wil je je receptenverzameling schenken aan familie en vrienden. Hier vind je wat ideeën:

  • Schrijf of print een selectie van je favoriete recepten als geschenk op een housewarming. Maak het geschenk mooier met een tekening of knip foto's uit en schrijf er iets in.
  • Geef een cadeau bij een recept. Geef bijvoorbeeld een mooie taartschotel bij een recept voor notentaart.
  • Personaliseer een kookboek voor een kind met zijn of haar favoriete recepten. Dit kan een mooi geschenk zijn als ze gaan studeren of voor het eerst alleen gaan wonen.

Oefen met je geliefden
De beste manier om recepten door te geven en tegelijkertijd mooie herinneringen te creëren, is om samen met vrienden of familie te koken.
Leer kinderen om hun favoriete kostje te koken door hen te laten helpen en laat ze naarmate ze ouder worden, telkens meer doen. Eerst kijken ze gewoon mee, meten ingrediënten af, pakken schotels en dekken de tafel. Maar al snel gaan ze ervan genieten om het gerecht zelf te maken.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador