Kerstactiviteiten: hoe houd je de kinderen bezig?

Kerstactiviteiten: hoe houd je de kinderen bezig?

Het is haast Kerstmis en de voorbereidingen beginnen. Ontdek onze tips voor activiteiten die je in de kerstperiode thuis kunt ondernemen voor een uitzonderlijk gezellige kersttijd!


In de kerstperiode komt de hele familie bijeen voor uitgebreide feestmaaltijden en samen gedeelde warmte en gezelligheid. Maar met alle voorbereidingen, het inpakken van cadeautjes, je feestelijke make-up, je outfit en de extra tafelgenoten die er op het laatste moment bijkomen is het niet makkelijk om op alle fronten tegelijk te zijn. Vooral als je ook nog eens kerstactiviteiten voor de kinderen moet vinden... Relax! Zin in Meer heeft een kleine gids samengesteld met bezigheden voor de grote en de kleine kinderen zodat je de beste Kerstmis aller tijden kunt beleven!

Ideetjes voor kerstactiviteiten voor de kinderen of met je gezin

Zitten jullie allemaal klaar om jullie kerstcadeautjes open te maken? Organiseer dan leuke spelletjes waar je makkelijk de slappe lach van krijgt en die zowel klein als groot helpen om geduld te oefenen!

  • Een belachelijke zin: het begint bij het aperitief, ook al wordt pas op het einde beslist wie er gewonnen heeft. Het spelletje is heel gemakkelijk: iedereen fluistert zijn linkerbuurman een belachelijk, maar makkelijk te onthouden zinnetje in de oren die hij of zij bij het eten ongemerkt in het gesprek moet proberen in te lassen. De winnaars zijn diegenen die hun zinnetje ongemerkt hebben kunnen citeren.
  • De ketting: dit is een makkelijk uit te voeren en heel amusant spelletje. Het principe is eenvoudig: de genodigden moeten elk op hun beurt een beweging toevoegen aan die van zijn of haar buurman. Voorbeeld: de eerste speler drinkt koffie. De tweede drinkt koffie en krabt aan zijn neus. De derde drinkt koffie, krabt aan zijn neus en zingt een liedje. En zo verder tot een speler zich vergist en de ketting doorbreekt!
  • Lucifers op de fles: wedden dat er wijn op tafel staat? Dat komt goed uit, want voor deze kerstactiviteit mag je de lege flessen niet direct weggooien. Ga ook op zoek naar een doosje met lucifers. De regels van het spel? Ieder moet op zijn beurt een lucifer boven op de flessenhals leggen. Degene die het bouwsel laat instorten is uitgespeeld.
  • Een loterij: dit is een typische kerstactiviteit, vooral als je op kerstavond veel volwassenen uitnodigt! Elke genodigde moet een klein cadeautje van maximum 10 € meebrengen. Elk cadeautje krijgt een nummer en die nummers worden ook op een klein stukje papier genoteerd. De papiertjes gaan allemaal in een grote sok. Elke genodigde mag bij de loterij een nummertje uit de sok trekken, maar om drama’s te vermijden is het beter te kinderen voor te laten gaan. De cadeautjes worden aan het eind van de maaltijd uitgedeeld! En nu we het over het einde van de maaltijd hebben, kun je jezelf ook een cadeau doen door tijd en energie uit te sparen met een efficiënte gel voor de afwas, waarmee de keuken snel proper is!
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Kerstactiviteiten: sorteer, ruim op, organiseer en begin het jaar met een schone lei!

In de kerstvakantie hebben de kinderen veel tijd. Zodra het huiswerk gemaakt is, de cadeautjes opengemaakt om mee te spelen in afwachting van het nieuwe jaar, blijven er vast nog een paar dagen over! Hier volgen nog enkele ideetjes om de kinderen bezig te houden en van de vakantie te laten genieten.

  • Ga buiten een wandeling maken! Ook al is het koud buiten, als je warme kleren aantrekt zal een wandeling je goed doen. Je zult de indruk hebben dat je helemaal nieuw thuiskomt, en zelfs een beetje lichter na al dat lekkers op tafel in de afgelopen dagen! Als er in de buurt een bos is, kun je daar ook in deze periode gaan wandelen: de kale bomen geven het bos een ander gevoel, je zou de kinderen kunnen vragen wat voor vreemde vormen ze in de bomen zien of nog eens attent maken op alle verschillende boomsoorten die er zijn.
  • Speelgoed weggeven Stel je kinderen voor hun speelgoed te sorteren om de spulletjes waar ze niet meer mee zullen spelen weg te geven aan een vereniging voor het goede doel. Een dergelijke grote schoonmaak maakt plaats voor al het nieuwe speelgoed, en moedig je kinderen aan door het zelf ook te doen: sorteer je kleren en snuisterijen. Dit is een uitstekende gelegenheid om het jaar te beginnen met wat minder rommel in huis!
  • Opruimen van kerstboom en kerstversieringen Als de kinderen er groot genoeg voor zijn, is er geen enkele reden waarom je kinderen je niet zouden helpen de kerstboom weg te doen! Ze kunnen ook de kerstballetjes en figuurtjes weer in hun doosjes doen en de slingers voorzichtig oprollen zodat ze niet in de knoop raken… en als je een echte kerstboom in huis hebt gezet, met wortels en al, zul je een ideale plek moeten vinden om hem te planten. Om ze te motiveren stel je de kinderen voor de kerstversiering op te ruimen volgens kleur of thema, en laat je ze de slingers rond lege kartonnen van keukenpapier wikkelen.

En jij, wat zijn jouw kerstactiviteiten in gezinsverband?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

sofietje12

sofietje12

gemeld

ik had ergens een artikel gezien hoe je zelf kaarsen maakte in mooie oude tasjes en vind het nu nergens terug:(

  • melden
Desmedtal

Desmedtal

gemeld

Super leuk om je huis te ontdoen van al die extra's tijdens de feestdagen en er zijn super veel initiatieven voor kinderen die het allemaal niet zo makkelijk hebben, nationaal en lokaal, doen ��

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer