Hoe versieren we de kerstboom?

Hoe versieren we de kerstboom?

Zin om een prachtig versierde kerstboom te hebben dit jaar? Lees hier een korte handleiding om op efficiënte wijze de kerstboom te versieren.


Ja hoor, de kerstperiode komt met grote passen dichterbij, en dat met allerlei soorten versieringen! Of die versieringen nu in de straten of in de winkels te bewonderen zijn, iedereen heeft zowat zijn eigen decoratie-ideeën. De belangrijkste blijft uiteraard de kerstboom, en is veel ingewikkelder dan we zouden denken. Wanneer we dus onze kerstboom gekozen hebben, kunnen we beginnen denken aan hoe we dit jaar de kerstboom zullen versieren om die heerlijke kerstsfeer te creëren.

Hoe versieren we een kerstboom zonder thema?

Inderdaad, de eerste stap die we moeten ondernemen bij het versieren van de kerstboom, is het bepalen van een thema. Niets is erger dan Kerstmis zonder thema! Alle kleuren gaan niet tezamen, en een overbelaste kerstboom is geen mooie kerstboom. Blijven we verbonden met het traditionele kerstfeest, kiezen we best voor mooie rode of gouden strikken. Rood en groen, dat zijn de typische kleurencombinaties voor Kerstmis.

Hoe versieren we dan best de kerstboom zonder al te diep in de buidel te tasten? Eerst en vooral, sorteren we onze versieringen per thema en kleur: wit en zilver aan de ene zijde, rood en goud aan de andere. We nemen ook een kijkje in de versieringen die we terugvinden in de etalages en in de winkels, en aarzelen niet om alles wat niet meer in de mode is opzij te schuiven (niet weggooien dus, mode is een steeds wederkerend verschijnsel!)

Het overblijvende is dus om enkele extra versieringen te kopen naargelang het gekozen thema. Ook als de kleuren sneller gedemodeerd raken dan thema’s en andere decoraties, enkele simpele lusjes en strikken bieden een tijdloze oplossing om de kerstboom mooi te versieren.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De stappen voor de kerstboomversiering

Hier is dan de fameuze vraag die we onszelf stellen: “hoe versieren we de kerstboom, en waarmee beginnen we best?”

Het belangrijke bij een versierde kerstboom is dat we beginnen met de lichtslingers (guirlandes). Op die manier zijn ze makkelijker te plaatsen en te verplaatsen. We proberen hier ook om ze subtiel achter de takken van de kerstboom te verbergen, omdat ze meestal beiden groen zijn.

Nadien plaatsen we de grote versierslinger die we om de boom wikkelen. Dit is één van de belangrijkste tips om te begrijpen hoe we een kerstboom versieren: overbelast de kerstboom niet met slingers en kleuren!

Tenslotte halen we de kerstballen en kleine versieringen boven. Aan diegenen die zich nog afvragen hoe een kerstboom te versieren raden we vooral dieptegang aan. Het is voor niets nodig om alle kerstballen aan de uiteinden van de kerstboom te hangen: ten eerste is dit de plek waar de tak het zwakst is (soms plooit de tak zelfs tot de kerstbal op de grond valt), en ten tweede is het belangrijk om het licht van de lichtslinger te reflecteren d.m.v. de blinkende kerstballen. Voordat we de kerstballen ophangen, laten we zorgen om ze eens goed te verlossen van al het stof dat ze het voorbij jaar hebben vergaard

zodat onze kerstboom extra glinstert binnen enkele weken!

Een mooi versierde kerstboom maken is dus niet zo moeilijk. Hebben jullie al de kerstversieringen voor dit jaar uitgekozen?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

linda6007

linda6007

gemeld

Dit jaar hebben wij voor het eerst onze kerstslingers niet in de kerstboom gehangen. Dat zagen wij in vele winkels, etalages: een kerstboom zonder slingers. Maar ik weet het niet: ik vind onze kerstboom nu wel 'kaal'. Misschien is het wennen, maar ik denk dat volgend jaar de kerstslingers er bij ons weer in zullen hangen.

  • melden
otjeo

otjeo

gemeld

Zalig kerstfeest

  • melden

Ik heb al veel versierde bomen zien verschijnen op Facebook maar ik vind dat de kerststal dikwijls ontbreekt terwijl Kerstmis toch juist over de geboorte van het kindeke in de stal gaat.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer