Kerstvoorbereidingen

Kerstvoorbereidingen

Het boodschappenlijstje voor Kerstmis kan nogal erg lang zijn en de bijkomende klusjes kunnen soms wat stress veroorzaken. Volg deze enkele tips om een rustige en ontspannen Kerstmis tegemoet te gaan.


Kerstmis brengt heel wat voorbereidingen met zich mee. Denk maar eens aan de kerstboom versieren, kerstcadeautjes kopen en ze inpakken, het kerstdiner voorbereiden of gewoon vrienden en familie bezoeken.

Dat Kerstmis sterk gecommercialiseerd is horen we dezer dagen redelijk vaak, maar de betekenis van de feestdagen zou hierdoor niet mogen verloren gaan. De to-do lijst dikt zich tijdens de eindejaarsfeesten aan, en de drukte in de winkelcentra zorgt er soms voor dat we snel vergeten waar de feestdagen eigenlijk om draaien. Laat ons dus een warme herinnering overhouden aan Kerstmis, met een brandend haardvuur, heerlijk eten, gezellige muziek en knap ingepakte geschenkjes die we van onze familie en vrienden hebben gekregen. Dit alles moet echter tot een goed einde worden gebracht, en dat zijn elk jaar de uitdagingen waarmee we allemaal te maken hebben.

Hoe kunnen we dan al onze taken tijdig afwerken, en ook voldoende tijd maken om te genieten van de festiviteiten? Eén oplossing is het inhuren van beroepsmensen die zoveel mogelijk taken kunnen overnemen. We bestellen bijvoorbeeld een kerstboom met lampjes waarvan de levering dan door iemand anders wordt afgehandeld. Hier zijn enkele tips om externe hulp te vragen:

Kerstkaartjes schrijven

Het adresseren van de kerstkaartjes kan altijd door iemand anders gedaan worden. Op die manier hebben wij genoeg tijd om gepersonaliseerde kerstberichtjes te schrijven voor onze familie en vrienden. Ook kunnen we kiezen voor het versturen van e-cards, in plaats van de traditionele kaartjes via de post.

Kerstcadeautjes kopen

Zijn we op zoek naar een last-minute geschenkje voor een collega, baas, klant of iemand anders dan kunnen we een personal shopper inhuren. Deze zijn in staat het perfecte cadeautje uit te kiezen, dat mooi ingepakt is en van een persoonlijk kaartje is voorzien.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Kerstcadeautjes inpakken

De kerstgeschenkjes inpakken lijkt eenvoudig, maar is zeer tijdrovend. We kunnen we om die manier snel aan iemand anders overlaten. De meeste winkels bieden bovendien de dienst of mogelijkheid aan om het gekochte cadeautje ter plekke in te pakken.

Gasten over de vloer voor Kerst?

Als de schoonhouders een bezoekje brengen voor de eindejaarsfeesten, kunnen we ze op weg helpen door bijvoorbeeld een tourgids in te huren. Deze gids laat hen alle mooiste plekken uit de streek kennen en vertelt hen dingen die wij wellicht niet eens wisten over onze eigen woonplaats. Ook kunnen deze gidsen helpen bij het regelen van kaartjes en het reserveren van een goed restaurant.

Wanneer we een persoon inhuren die wat klusjes erbij neemt kunnen we zelf meer tijd nemen om het perfecte cadeautje uit te kiezen voor onze geliefde. Het lijkt moeilijk en raar om het merendeel van de klusjes over te laten aan iemand anders, maar we kunnen het dit jaar toch een overwegen. Het is de beste manier om voor onszelf wat extra tijd vrij te maken die ons toelaat dingen te doen die we zelf leuk vinden.

Deel de taakjes

Als ons budget het niet toelaat om externe hulp in te huren kunnen we enkele taakjes natuurlijk doorschuiven naar de leden van het gezin. Van elk taakje kan een feestje gemaakt worden zodat het enthousiast ontvangen wordt! Ook de gasten kunnen iets meebrengen zodat wijzelf maar één gerecht hoeven voor te bereiden. Daarnaast rekenen we op een goed afwasmiddel om de afwas te behandelen op het einde van de avond!

Heb jij bepaalde tips om het kerstdiner voor te bereiden? We horen ze graag!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina