Leuke activiteiten voor de Paasvakantie

Leuke activiteiten voor de Paasvakantie

Leg je data van te voren vast met vrienden en familie om het meeste uit je vakantie te halen.


Spelletjes voor het hele gezin op Paasochtend.
In tegenstelling tot Kerstmis, waar de lunch meestal veel voorbereiding vergt, is zelfs een grote Paaslunch redelijk snel geregeld. Spreek dus gewoon ‘s ochtends vroeg af en speel de hele dag spelletjes of geniet heerlijk van een ontspannende dag.

  • Paaseieren rapen – er zijn heel veel leuke plekjes om paaseieren te gaan rapen; in het park, bij de boer of in het bos. Laat de kinderen lekker rondrennen terwijl een ander het harde werk heeft gedaan; neem een kijkje op Youtube of haal inspiratie online voor de beste plekjes.
  • Buiten wandelen - Niets zo heerlijk als een frisse neus halen, dus zorg ervoor dat iedereen even lekker naar buiten komt, ongeacht het weer.
  • Breng zelfs de meest luie zetelbeesten in actie door de kleintjes de wandelspullen te laten organiseren (eventjes de baas spelen en papa vertellen dat hij zijn grote laarzen aan moet doen is erg leuk voor de kleintjes)
  • Laat oudere kinderen of tieners de wandelroute uitstippelen en vraag ze een schattenjacht of natuurwandeling te organiseren.
  • Geef oudere wandelaars een camera zodat ze af en toe kunnen stoppen en rusten tijdens het fotograferen.

Uit eten met het gezin
Blijf niet de hele dag in de keuken in de weer; maak tijd vrij om met familie en vrienden door te brengen.

  • Als je jonge kinderen hebt, ga eens naar een gezellig café in het park in plaats van naar een restaurant in de buurt. Volwassenen kunnen eens goed praten na het eten en de kinderen kunnen net zoveel en zo luid buitenspelen als ze willen. Parkcafés zijn vaak ook een stuk goedkoper
  • Als je tieners hebt, laat ze een vriend of vriendin meebrengen zodat ze zich niet gaan vervelen en laat ze gewoon aan een tafeltje naast jullie zitten.
  • Als jullie met veel zijn, dan kunnen lange tafels soms heel ongezellig aandoen. Zorg voor wat spelletjes of woordpuzzels in je tas om kleintjes te vermaken en om de volwassenen aan het praten te krijgen terwijl je op het eten wacht.

Organiseer je Paasfeestje op zondagavond – met het lange feestweekend heb je extra veel tijd om je voorbereidingen te treffen én de hele maandag om bij te komen!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow