De leukste Sinterklaas spelletjes

De leukste Sinterklaas spelletjes

Sinterklaasavond hoeft niet over te zijn wanneer je kinderen wat groter zijn! Met deze Sinterklaas spelletjes is 6 december leuk voor iedereen


Wanneer de kinderen te oud beginnen te worden voor Sinterklaasavond met pakjes die door Zwarte Piet zijn achtergelaten, is het nog steeds mogelijk een gezellige pakjesavond te hebben. Er zijn namelijk nog tal van andere manieren om een Sinterklaas cadeau aan elkaar te geven. Kies voor één van deze Sinterklaas spelletjes en je bent verzekerd van een gezellige avond met het hele gezin.

Het traditionele Sinterklaas spelletje: dobbelen

Klassiekers zijn klassiekers met een reden: omdat ze superleuk zijn! Het Sinterklaas dobbelspel kan jullie de hele avond in spanning houden en er zal een ware strijd ontstaan om de cadeautjes. Het werkt als volgt:

Iedereen koopt 3 cadeautjes van ongeveer dezelfde waarde.

Ronde 1 Alle cadeautjes worden op een grote stapel gelegd. Gooit iemand 1 of 6 dan mag hij of zij een cadeautje pakken en aan iemand anders geven. Wordt er 2 of 4 gegooid, dan mag er een cadeautje voor jezelf van de stapel worden gepakt. En wanneer iemand 3 of 5 gooit gaat de beurt over. Dit blijft doorgaan tot alle cadeautjes verdeeld zijn.

Ronde 2 In ronde twee wordt er nog steeds gedobbeld. De waarde voor de nummers op de dobbelsteen zijn nu: 1: Iedereen moet een cadeautje doorschuiven naar degene rechts van hem of haar. 2: Jij mag een cadeautje bij een ander wegpakken en aan degene links van je geven. 3: Een cadeautje mag worden uitgepakt. 4: Je mag een cadeautje bij een ander wegpakken voor jezelf. 5: Iedereen geeft zijn cadeautjes door aan degene recht van hen. 6: De jongste ruilt van cadeau met de oudste. Duur het al vrij lang tot alle cadeautjes zijn uitgepakt? Zet dan een kookwekker nadat alle pakjes zijn uitgepakt om het Sinterklaas spelletje nog een kwartiertje door te laten gaan.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bordspel als Sinterklaas spelletje

Kies het favoriete bordspel van de familie, bijvoorbeeld triviant, en gebruik dit om cadeautjes te winnen. In het geval van triviant mag je een cadeautje van de stapel halen wanneer je een taartpuntje hebt gewonnen. Wanneer alle cadeautjes uitgepakt en verdeeld zijn kan er nog een rondje dobbelen worden gespeelt om de cadeautjes eerlijk te verdelen.

Verstoppertje met cadeautjes

Wanneer je als moeder nog graag voor Sinterklaas speelt is dit hét Sinterklaas spelletje voor jou. Koop voor iedereen in het gezin cadeautjes en verstop deze door het hele huis. Per gezinslid schrijf je een gedicht met hints waar het cadeautje verstopt ligt. En zoeken maar! Zorg wel dat je dat van tevoren de vloer goed hebt schoonmaakt, voordat je kinderen onder het bed of de bank gaan zoeken.

Wat is in jouw gezin traditie op Sinterklaasavond?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer