Low budgettips voor een knallende vakantiedag

Low budgettips voor een knallende vakantiedag

Hoe laat je je kinderen een fantastische vakantiedag beleven zonder veel geld uit te geven? Dat vroegen we aan de fans van www.zininmeer.be. Het leverde deze supertips op!


Voor kleine natuurliefhebbers:

- Geef je kids een stukje grond in de tuin waarop ze zelf groentjes mogen planten. In de grond wroeten en lekker vuil worden, geen kind dat daar neen tegen zegt. Bovendien zijn zelfgekweekte groentjes veel lekkerder én goedkoper!
- Ga op natuurwandeling en neem een boek mee over fauna & flora in België. Laat je kinderen opzoeken welke planten er in het park of het bos groeien. Je kunt er zelfs een wedstrijd van maken: wie de meeste juiste antwoorden heeft, wint een prijs.
- Zet een speurtocht uit in het bos, met aangepaste opdrachten per leeftijd: liedjes zingen, sportieve activiteiten, raadseltjes, uitbeeldoefeningen... fun verzekerd!

Voor junior masterchefs:

- Organiseer een puddingzoektocht. Laat je kinderen alle ingrediënten bij elkaar zoeken en ga daarna aan de slag. Maak samen puddinggezichtjes: beleg een beschuitje met pudding en versier het met rozijntjes en hagelslag.
- Ga op reis in eigen huis. Kies elke dag een ander land. Pas het menu van de dag aan, maar ook de tafelversiering en je kledij. Zoek samen leuke weetjes op en organiseer een quiz. Wie weet, leer je zelfs een paar nieuwe woordjes!
- Ga samen naar de bib en kies een kookboek voor kids uit. Laat de kinderen een receptje kiezen en ga samen naar de markt om de ingrediënten te kopen.
- Organiseer een workshop cupcakes voor je kinderen en hun vriendjes. Laat ze zelf hun cakejes versieren met lekkere garnituren.
- Laat je kleintjes boetseren met rolmarsepein en rolfondant en speel de ‘boze’ mama, die de vinger opsteekt als ze stiekem een stukje in hun mond steken.

Voor knutseltalenten:

- Verknip versleten of te klein geworden kledij en maak er kussenovertrekken en poppenkleertjes van.
- Maak een piñata van papier-maché en vul die met lekkere snoepjes.
- Knutsel een paar vogelkastjes in elkaar en beschilder ze met kleurrijke patronen.
- Maak leuke schilderijen voor meter en peter of oma en opa en kader ze in zelfgemaakte kartonnen kaders.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Nog méér tips:

- Las een ladies only-dag in, alleen voor mama’s en kokette dochters: nagels lakken, make-up en haren doen en nieuwe kledingcombinaties samenstellen met wat er in de kleerkast hangt.
- Organiseer een modeshow voor je kids om te zien in welke kleren van vorige zomer ze nog passen. Wie het graag groter ziet, kan de buurkinderen betrekken en er zelfs een ruilbeurs van maken.
- Organiseer een Vlaamse kermis in de tuin of in de straat, met standjes voor blikken werpen, eendjes vangen, lekkers om te snoepen en natuurlijk een pak leuke prijzen.
- Koppel een fotowedstrijd aan een uitstap of activiteit. Iedereen mag één uur lang het fototoestel gebruiken om de mooiste foto van de dag te maken.
- Plan één keer per week een televisieloze avond. Op die avond kan je samen knutselen, bakken of gezelschapsspelletjes spelen.
- Ga voor het Start to run-programma, samen met je kinderen.
- Bouw een boomhut. Daar ben je echt wel een paar dagen zoet mee.
- Organiseer een picknick, of ga kamperen in eigen tuin. Met de culinaire voorbereidingen zijn je kinderen ook even zoet: fruitsla maken, broodjes beleggen...
- Laat iedereen een paar ideeën op een briefje schrijven en gooi alle briefjes in een pot. Uit de pot wordt elke dag een briefje getrokken met de activiteit van de dag.
- Organiseer een doedag voor alle kinderen in de straat, waarbij iedereen een act/optreden in elkaar mag boksen. Dat kan je aanvullen met leuke spelletjes, een rommelmarkt. Of ga voor miniworkshops: schilderen op keien, boetseren, poppen maken van papier-maché...

Hou de website en onze Facebookpagina in de gaten en blijf op de hoogte van alle wedstrijden en acties.

Stay tuned!

etrokken met de activiteit van de dag.
- Organiseer een doedag voor alle kinderen in de straat,waarbij iedereen een act/optreden in elkaar mag boksen. Dat kan je aanvullen met leuke spelletjes, een rommelmarkt. Of ga voor miniworkshops: schilderen op keien, boetseren, poppen maken van papier-maché...

Hou de website en onze Facebookpagina in de gaten en blijf op de hoogte van alle wedstrijden en acties.

Stay tuned!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina