Mama, mogen we de paaseieren versieren?

Mama, mogen we de paaseieren versieren?

Pasen is het perfecte moment om een middag creatief bezig te zijn met de kinderen. Je hebt maar enkele goedkope dingen nodig, zoals penselen en eetbare verf om eieren om te toveren tot ware meesterwerken.


Pasen zou Pasen niet zijn zonder versierde eieren. Ideaal als naamkaartjes op de feesttafel maar ook leuk als geschenkjes voor vrienden. En eieren houden oude tradities in ere – zelfs nog van voor het Christendom – want de oude Egyptenaren gaven versierde eieren als cadeaus om het begin van de lente te vieren.

Alle kleuren van de natuur
Voordat we ze beginnen versieren, zorgen we ervoor dat de eieren een mooie basiskleur hebben. We doen dit gewoon met natuurlijke producten en ingrediënten die we al in de kast hebben liggen. Leg de eieren simpelweg in een steelpannetje en bedek met koud water en twee lepels azijn. Dan, afhankelijk van de gewenste kleur, doen we het volgende:
• Oranje: vermeng een of twee zakjes saffraan in het water;
• Rood: leg een hele rode ui, met schil, in het water;
• Groen: voeg twee handjes spinazie toe aan het water;
• Bruin: giet drie kleine kopjes koffie in het water.
Kook de eieren voor ongeveer een kwartiertje en klaar is kees!

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Penselen en meer
Voor onze Paasmeesterwerkjes gebruiken we dunne penseeltjes en voedingskleurstoffen (het gel-type dat je voor bakken gebruikt); deze zijn eetbaar, betaalbaar, makkelijk te gebruiken én makkelijk uitwasbaar.

  • Je kan ze vrij laten schilderen.
  • Je kan stempels maken door vormpjes uit kurken of een halve rauwe aardappel te snijden.
  • Je kan ook een heel mooi effect creëren door bloemen en bladeren in de kleurstof te dopen en ze op de eieren te drukken.
  • Als je heel veel detail wilt zien dan kan je kleine stencils maken met wat karton en op de eieren plakken met een beetje tape. Verf gewoon rond de stencils en verwijder de tape weer als de verf droog is.

En nu; de jacht! Wanneer alle eieren versierd zijn dan verstop je ze doorheen het huis en de tuin. De kleintjes moeten ze natuurlijk gaan zoeken en wie de meeste vindt heeft gewonnen. Om het nog spannender te maken kan je de kinderen in teams onderverdelen en verschillende punten geven aan verschillende kleuren ei.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild