Ola, fiesta! Zo organiseer jij een tuinfeest zonder stress

Ola, fiesta! Zo organiseer jij een tuinfeest zonder stress

Binnenkort organiseer je een tuinfeest. Je dochter is jarig, je beste vriend heeft een nieuwe job of je wil de familie gezellig bij elkaar brengen. Of misschien organiseer je een feestje gewoon omdat het kan. Hoe dan ook, er komt een feestje aan! En omdat jij een echte perfectionista bent, slaat de paniek nu al toe. Ga je alles wel op tijd klaar hebben? Welke decoratie zet je op tafel en welke hapjes serveer je? Laat je niet opjagen: met deze 5 tips bewaar jij de kalmte.


1. Een goede voorbereiding van je tuinfeest

Geef toe: wat is er leuker dan feesten in openlucht? Dat is van ‘s middags tot ‘s avonds lekker in het gras zitten en genieten van het warme zonnetje. Om het tuinfeest vlot te laten verlopen, start je weken op voorhand met de voorbereidingen. Je maakt een schema - of minidraaiboekje - om zéker niets te vergeten. Dat is het perfecte anti-stressmiddel en het helpt je om rustig naar het feest toe te leven. Op deze checklist schrijf je alles wat je moet doen: van het versturen van uitnodigingen tot het vastleggen van het menu. En vergeet natuurlijk het entertainment en decoraties niet. Hoe meer je schrijft, hoe geruster je jezelf voelt. Doen, dus.

2. Concentreer je op wat écht belangrijk is

Tuinfeest? Zorg dus dat de tuin in orde is. Heb je binnen nog een wasmand staan? En ligt het bedlinnen ongestreken op het bed? Niet van wakker te liggen. Je gasten lopen rond in je tuin en gaan niet elke kamer in je huis controleren. Je huis van boven tot onder schoonmaken, dat hoef je dus al niet bij op je schema te zetten. Karweitje minder!

3. Vele handen maken het feest nog leuker

Natuurlijk heb je handen tekort als het feest is. Schakel daarom een vriendin, nicht of tante in om je te helpen. Misschien stellen ze het zelf voor: FEEST! Al die helpende handen gaan jouw werk lichter maken.

Horen er zeker bij: een versierde tafel, poefjes en tapijtjes in de tuin en vrolijke menu’s. Ze maken jouw feest extra gezellig. Maar dat kost veel tijd. Koop daarom je decoraties of maak ze makkelijk zelf. Deze gezellige gekleurde lichtjes hebben jullie zo voor mekaar:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Dit heb je nodig voor glow jars:

  • Glazen bokalen of jars (aantal kies je zelf)
  • 4 glow sticks per bokaal
  • Stukjes witte of gekleurde tule (stof)

Zo ga je te werk:

Neem een bokaal en doe er wat tule in. Daarna stop je er de glow sticks bij en knip je ze af. De vloeistof giet je over de tule in de bokaal. Sluit de bokaal af en voilà, je pronkstuk is klaar! Als het eenmaal begint te schermen zet je de bokalen in de tuin. Deze magische eyecatcher zal het feest nog gezelliger maken.

4. Hapjes laat je leveren, drankjes maken de gasten zelf

Het is ook voor jou feest en je wilt bij je gasten zijn. Maak het je gemakkelijk en bestel lekkers bij een traiteur. Of laat een foodtruck komen. Bel wel eerst even je vrienden en familie op en vraag hen of ze allergieën of intoleranties hebben. Zo is je nicht misschien lactose-intolerant en eet je beste vriendin geen gluten. Deze informatie bezorg je aan de catering en hop, iedereen content! Naast het menu hebben je gasten vast ook dorst. Maak een tafel (in de schaduw) waarop je alles klaarlegt voor lekkere cocktails en drankjes. Zin in meer heeft enkele pittige recepten. Van een citroenlimonade tot fruitcocktail. Je gasten zullen maar wat graag zichzelf een drankje uitschenken. En zelf ben je op je gemak want je hoeft niet constant in de gaten te houden of iedereen nog drank heeft.

5. Feestje begint zo? Neem even tijd voor jezelf

Vandaag is het eindelijk zover: het grote tuinfeest. Straks komen je gasten aan en je begint stilaan een beetje zenuwachtig te worden. Nemen de kriebels in je buik het van je over? Sluit je dan even af van de buitenwereld en neem 5 minuten de tijd voor jezelf. Zin in meer heeft alvast enkele tips om je te ontspannen: van yoga tot aromatherapie. Of je doet deze snelle ademhalingsoefening: ga even op je bed zitten en concentreer je op je ademhaling. Adem diep in door je neus en adem uit via je mond. Doe deze ademhalingsoefening gedurende enkele minuten. En zenuwen? Welke zenuwen? Die heb jij nu helemaal onder controle. Tijd om uit te pakken met het feest dat jij al wekenlang aan het voorbereiden bent. En het allerbelangrijkste? Dat jij ook geniet van het feest. Let’s party!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer