Organiseer een picknick

Organiseer een picknick

Geniet van een zonnige lentedag, wanneer het nog niet te heet is, en organiseer een picknick met familie en vrienden.


De juiste locatie
De beste locaties zijn altijd het park, het bos of het strand waar je allerlei leuke picknickplekjes kunt vinden. Het park en het bos hebben een streepje voor op het strand: de schaduw van de bomen biedt bescherming tegen de zon.
Om zeker te zijn dat alles naar wens verloopt kies je een dag met het juiste weer (liefst zonnig en niet te heet) en zoek je een plekje dat de nodige faciliteiten heeft (niet te ver van de parking, dichtbij openbare toiletten).

Eten & drinken
Maak een lijstje van alle dingen die je gasten graag eten en drinken. Verdeel de taken dan tussen de verschillende gasten. Zo loop je niet het risico dat iedereen alleen maar voor zichzelf zorgt, of erger, dat iedereen dezelfde sandwiches meebrengt! 
Lunchdoosjes horen ruimte te hebben voor fruit, broodjes, een stukje cake, yoghurt, fruitsap en vergeet niet voldoende water mee te brengen (zeker voor rondrennende kindjes!).

Basismateriaal
Zorg ervoor dat je zeker voldoende dekentjes mee hebt: beter te veel dan te weinig zodat je het eten uit kunt stallen. Breng ook servetjes, plastic bekertjes, papieren bordjes en koeltassen (om fruit en drankjes koel te houden) mee.
Tip: neem grote vuilzakken mee zodat je geen zwerfvuil achterlaat. Het is onverantwoord om blikjes, papier of etensresten op de grond te laten liggen.
LINK naar nieuwe artikel over picknick quilt

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Plezier
Een picknick organiseren is een droom voor de kleintjes (en sommige volwassenen!) dus zorg ervoor dat je ook wat activiteiten inplant. Spelletjes zoals tikkertje, haasje over en frisbee blijven de grote klassiekers. Voor de volwassenen zijn een spel kaarten, een bordspel of zelfs een gitaar altijd een succes.

Kleding
Geen enkel kind hoort proper thuis te komen na een picknick. Vlekken en vuil horen bij een picknick dus vraag ze niet voortdurend op hun kleren te letten. Maar stop ze gewoon met het juiste wasmiddel in de wasmachine.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer