Paaseieren rapen: hoe organiseren we dat?

Paaseieren rapen: hoe organiseren we dat?

Zin om een jacht op paaseieren voor de kinderen te organiseren? Lees verder en ontdek hoe een goed georganiseerde paaseierenjacht voor een groots familiemoment kan zorgen.


Ach, paaseierenjacht! Pasen is een feest dat ons nageslacht met evenveel ongeduld afwacht als Kerstmis. Waarom? Omwille van de heerlijke chocolade paaseieren en de talrijke paasactiviteiten voor kinderen natuurlijk! Ook al worden hier en daar wel eens paaseierenjachtjes georganiseerd in de stad of in kleine dorpjes, niets is zo leuk als paaseieren rapen in eigen tuin! Hier zijn dus enkele tips om de kinderen op een originele manier te bezigen tijdens Pasen, en meteen ontdekken hoe paaseieren in de tuin worden verborgen.

Wanneer de eieren in de tuin verbergen?

Om een paaseierenjacht te organiseren kunnen we beginnen met de paaseieren klaar te leggen om in de bomen op te hangen. Daarnaast kunnen we enkele strategische plekjes identificeren om de lekkerste paaseieren te verbergen. Wanneer deze cruciale stap erop zit, is het voldoende om een goed tijdstip uit te kiezen om aan het werk te gaan. Het belangrijkste is uiteraard dat de kinderen ons niet in actie mogen zien!

Het beste moment om paaseieren in de tuin te verstoppen is ’s avonds, wanneer de kinderen in bed kruipen! En waarom niet ’s ochtends vroeg? Omdat de kinderen tijdens feestdagen zoals Kerstmis of Pasen redelijk licht slapen. Het minste geluid van een krakende vloer of piepende deur kan dus meteen de kinderen wekken voordat de paaseierenjacht van start kan gaan. Het is dus veel beter om de avond ervoor tewerk te gaan, maar we zorgen er natuurlijk voor dat we uitgerust zijn met een krachtige zaklamp. Het is toch erg moeilijk een leuke paaseierenjacht te organiseren zonder goede uitrusting, niet?

Bestel je gratis doseersysteem

Bestel je gratis doseersysteem

Je kan hier een gratis doseersysteem bestellen. Slechts één bestelling per jaar.

Staaltje geselecteerd
Kies dit staaltje niet
Staaltje al besteld

Paaseieren rapen

Paaseieren verzamelen is een leuke activiteit voor kinderen. Hoe maken we deze activiteit echter wat aantrekkelijker en origineler? Het geheim zit hem in de hints:

  • Gebruik rebussen
  • Door letters een plaats of 2 te verschuiven in het alfabet (“tuin” wordt dan “uvjo”)
  • Een wazige foto van de verstopplaats aan de kinderen tonen
  • Onzichtbare inkt of zéér kleine letters gebruiken om de verstopplaats te noteren
  • Een foto uitprinten en ze in stukken knippen om er een puzzel van te maken
  • Een kleine vereenvoudigde schatkaart
  • Raadseltjes
  • Wanneer het rapen van de paaseitjes erop zit, blijft er enkel nog 1 ding over: ze verorberen! Opgelet voor de suikerkick en eventuele chocoladevlekken! Gelukkig zijn vlekken snel opgelost met een goed wassmiddel!

    En bij u? Enige tips om de paaseierenjacht te organiseren?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador