Relax, we gaan op reis!

Relax, we gaan op reis!

De vakantie is het geknipte moment om je batterijen op te laden. Alleen jammer dat reizen zo vaak begint met… stress. Deze tips helpen je om ontspannen de deur achter je dicht te trekken!


Een drukke baan? Denk alvast een maand op voorhand eens na over hoe je jezelf een paar weken ‘misbaar’ kunt maken op het werk. Ga er absoluut niet van uit dat je een dossier desnoods wel op vakantie opvolgt, en zeg niet tegen je collega’s dat je eventueel via gsm of mail bereikbaar bent. Denk eraan: ook jij hebt het recht om er eens écht tussenuit te zijn!

Probeer een dag of twee de tijd te nemen om tot rust te komen voor je op reis vertrekt. Zo stap je alvast uit de dagelijkse stress en kun je meteen beginnen te genieten zodra je écht weg bent.

Bespreek op voorhand met je reisgenoten over wat iedereen van de vakantie verwacht. Als de één graag op het strand wil liggen terwijl de ander liever wandelingen maakt, kun je nu al compromissen sluiten.

Leg de ‘deadline’ voor het koffers pakken één dag vroeger. Probeer jezelf te overtuigen van het feit dat ook inpakken een deel van je vakantie is, en neem er echt de tijd voor. Begin ook ruim op tijd met alle voorbereidingen (van visa tot verzekeringen) en stel een lijst op van alles wat mee moet.

Maak ook eens een lijstje van wat je niet mee mag nemen. Laptop, papieren die te maken hebben met je werk, vakantietaken van de kinderen,… Een leuke bezigheid, die vast en zeker een glimlach te voorschijn tovert.

Alle papieren, routebeschrijvingen, tickets en afgedrukte mails gaan in één map. Dat is overzichtelijk en handig.

Ga je met het vliegtuig? Dan kan het interessant zijn om alvast te overnachten in de buurt van de luchthaven. Je wilt écht niet in de file belanden op de ochtend van je vertrek… Of neem gewoon de trein: Brussels Airport heeft z’n eigen station.

Een lange trip met de auto of het vliegtuig is voor veel kinderen een hele opgave. Verras ze onderweg met een zakje speelgoedjes of gratis gadgets die je in de loop van de voorbije weken of maanden zonder hun medeweten hebt verzameld. Ook gezelschapsspelletjes in speciaal reisformaat en autospelletjes als ‘Wie ben ik?’, ‘Ik zie, ik zie’ en ‘Woordenslang’ doden de tijd, ook voor jou.

En tot slot: vergeet ook je geduld niet in te pakken. Je reis begint immers op het moment dat je de voordeur achter je dichttrekt, je hoeft niet te wachten tot je op je bestemming arriveert.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Maak een feest van alledaagse overwinningen

Maak een feest van alledaagse overwinningen

Maak een feest van alledaagse overwinningen

Naast de traditionele feestdagen, zoals kerst of verjaardagen, is het leuk om kleine overwinningen en prestaties binnen je gezin te vieren. Dit zijn een aantal gelegenheden die je kunt vieren en ideeën om thuis een leuke tijd te hebben.

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow