Relax, we gaan op reis!

Relax, we gaan op reis!

De vakantie is het geknipte moment om je batterijen op te laden. Alleen jammer dat reizen zo vaak begint met… stress. Deze tips helpen je om ontspannen de deur achter je dicht te trekken!


Een drukke baan? Denk alvast een maand op voorhand eens na over hoe je jezelf een paar weken ‘misbaar’ kunt maken op het werk. Ga er absoluut niet van uit dat je een dossier desnoods wel op vakantie opvolgt, en zeg niet tegen je collega’s dat je eventueel via gsm of mail bereikbaar bent. Denk eraan: ook jij hebt het recht om er eens écht tussenuit te zijn!

Probeer een dag of twee de tijd te nemen om tot rust te komen voor je op reis vertrekt. Zo stap je alvast uit de dagelijkse stress en kun je meteen beginnen te genieten zodra je écht weg bent.

Bespreek op voorhand met je reisgenoten over wat iedereen van de vakantie verwacht. Als de één graag op het strand wil liggen terwijl de ander liever wandelingen maakt, kun je nu al compromissen sluiten.

Leg de ‘deadline’ voor het koffers pakken één dag vroeger. Probeer jezelf te overtuigen van het feit dat ook inpakken een deel van je vakantie is, en neem er echt de tijd voor. Begin ook ruim op tijd met alle voorbereidingen (van visa tot verzekeringen) en stel een lijst op van alles wat mee moet.

Maak ook eens een lijstje van wat je niet mee mag nemen. Laptop, papieren die te maken hebben met je werk, vakantietaken van de kinderen,… Een leuke bezigheid, die vast en zeker een glimlach te voorschijn tovert.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Alle papieren, routebeschrijvingen, tickets en afgedrukte mails gaan in één map. Dat is overzichtelijk en handig.

Ga je met het vliegtuig? Dan kan het interessant zijn om alvast te overnachten in de buurt van de luchthaven. Je wilt écht niet in de file belanden op de ochtend van je vertrek… Of neem gewoon de trein: Brussels Airport heeft z’n eigen station.

Een lange trip met de auto of het vliegtuig is voor veel kinderen een hele opgave. Verras ze onderweg met een zakje speelgoedjes of gratis gadgets die je in de loop van de voorbije weken of maanden zonder hun medeweten hebt verzameld. Ook gezelschapsspelletjes in speciaal reisformaat en autospelletjes als ‘Wie ben ik?’, ‘Ik zie, ik zie’ en ‘Woordenslang’ doden de tijd, ook voor jou.

En tot slot: vergeet ook je geduld niet in te pakken. Je reis begint immers op het moment dat je de voordeur achter je dichttrekt, je hoeft niet te wachten tot je op je bestemming arriveert.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador