Sinterklaasliedjes

Sinterklaasliedjes

Bij je schoen zetten tijdens Sinterklaas hoort het zingen van een sinterklaasliedje. Wij vertellen je meer over de geschiedenis en de populairste liedjes.


In de hoop op geweldige sinterklaascadeau’s zullen je kinderen in de aanloop naar sinterklaasavond maar al te graag hun schoen willen zetten. Om te zorgen dat hun schoentjes de volgende dag gevuld zijn met pepernoten en ander lekkers is het heel belangrijk dat zij uit volle borst een liedje zingen voordat zij hun schoentje zetten.

De geschiedenis van de sinterklaasliedjes

Het zingen van sinterklaasliedjes is een traditie die we getrouw blijven voortzetten. We doen dit namelijk al sinds de 17de eeuw. De meeste van de liedjes die we vandaag de dag nog zingen zijn vaak al meer dan tweehonderd jaar oud. Eén van de oudste Sinterklaasliedjes die we nu nog zingen is ‘Zie de maan schijnt door de bomen’. Dit liedje werd in 1843 geschreven. Door de eeuwen heen is de strekking van de Sinterklaasliedjes wel wat veranderd. In de 17de eeuw begon het vooral met heiligenliederen, hierna lag de focus in de liedjes op kinderen die straf krijgen als ze niet lief zijn. Gelukkig wordt er tegenwoordig vooral gezongen over het feest van Sinterklaas en worden kinderen niet meer bang gemaakt.

De populairste sinterklaasliedjes

Moet je er ook elk jaar even inkomen als de Sint weer in het land is? Dit zijn volgens ons de acht klassiekers wanneer het op Sinterklaasliedjes aankomt. Ken jij ze nog?:

  • Zwarte Piet ging uit fietsen
  • O, kom maar eens kijken
  • De zak van Sinterklaas
  • Sinterklaasje kom maar binnen
  • Zie de maan schijnt door de bomen
  • Sinterklaas is jarig!
  • Hoor de wind waait door de bomen
  • Dag Sinterklaasjes

Sinterklaasliedjes zingen met je kinderen

Waarschijnlijk leren je kinderen Sinterklaasliedjes zingen op school, maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk om samen liedjes te zingen. Het gemakkelijkste Sinterklaasliedje om mee te beginnen is ‘Sinterklaas kapoentje

Sinterklaas Kapoentje Gooi wat in mijn schoentje Gooi wat in mijn laarsje Dank je Sinterklaasje

Van al dat Sinterklaasliedjes zingen kan je een last krijgen van je keel. Met de juiste keelpastilles zorg je dat je keel de hele Sinterklaasperiode soepel blijft.

Wat is jouw favoriete Sinterklaasliedje? Deel het met ons!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

zo-maak-je-zelf-ijs-zonder-ijsmachine
8

We zijn dol op de zomer omdat het de ideale reden is om ijsjes te eten! Maar een goed ijsje hoeft niet altijd uit de winkel te komen. En als je dacht dat je geen ijs kon maken omdat je geen dure ijsmachine hebt, dan hoor je vast graag dat je die niet nodig hebt met ons recept voor zelfgemaakt aardbeienijs.

You have already participated to this slideshow
Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Inspirerende cadeautjes met een persoonlijk cachet

Inspirerende cadeautjes met een persoonlijk cachet

Veel liefs van

Zin in het personaliseren van je cadeautjes? Het is altijd fijn om cadeautjes te krijgen, maar het geeft een nog fijner gevoel om cadeautjes aan anderen te geven. Vooral als je jouw cadeautje een aparte, persoonlijke identiteit geeft, waardoor degene die ze krijgt jouw stijl leert kennen en de attentie op onvergetelijke manier met jou associeert. Gegarandeerd succes nog voordat het cadeautje open is gemaakt!

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow