Tover je gang om in een hinkelveld

Tover je gang om in een hinkelveld

In deze tijden van smartphones en videospelletjes zijn er maar weinig kinderspelletjes die de overschakeling van analoog naar digitaal hebben gehaald, maar hinkelen is en blijft een favoriet. Telkens weer het veld uittekenen met stoepkrijt is nogal een karwei, dus waarom niet gewoon schilderstape gebruiken om de lijnen te trekken?
Als je ruimte in de gang hebt, is het zonde om er niet iets leuks mee te doen voor de kinderen. Je hebt alleen wat washi tape, of een ander kleurig plakband nodig en een schaar.  Stap 1
: Begin door de vakken te markeren. Een traditioneel hinkelveld heeft 10 stappen – een vierkant, gevolgd door twee vierkanten er boven, en zo verder. Om de vierkanten te maken knip je een stuk papier van 30cm bij 30cm die je als voorbeeld kunt gebruiken. Plak de tape rond je voorbeeld om telkens perfecte vierkanten te maken.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Stap 2: Nu is het tijd om de nummers aan te brengen met tape. Gebruik verschillende kleuren om het speelveld nog leuker en kleurrijker te maken. 

Stap 3: Klaar om te spelen! Je hebt enkel nog iets kleins, plats en onbreekbaars nodig – een kiezelsteentje of zware knoop bijvoorbeeld – en een speler. De spelregels, heel simpel gesteld, zijn dat de speler zijn ‘steentje’ op de eerste stap moet gooien om te beginnen. Je mag maar één voet tegelijk op de grond of in het veld hebben. Tenzij je voeten op de vlakken 2&3, 5&6 of 8&9 landen dan mag je beide voeten neerzetten. Bij hinkelen gaat het er om dat je eerst een steentje of op de 1 gooit. Heb je raak gegooid, dan moet je de 1 overslaan met hinkelen, je gaat dan naar de 2 en 3 enzoverder, totdat je bij de tien bent en dan ga je weer terug. Als je dan op de twee staat raap je het steentje of op en spring je over de 1 heen. Dan ben je weer bij het begin. Omdat het goed is gelukt mag je nu de twee proberen, is deze raak, dan spring je op de 1, je slaat het vakje 2 over enzoverder. Je mag doorgooien totdat je mis hebt gegooid of dat je voeten buiten het vlak of op de lijn hebben gestaan en dan is de ander aan de beurt.
De winnaar is de eerste die tot 10 en terug kan hinkelen zonder op een streep of in het verkeerde vak te stappen, of zijn of haar voet neer te zetten. Maak je een fout dan verlies je je beurt of moet je opnieuw beginnen.

En zo maak je van je lege gang een kinderspeeltuin!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

inderal

inderal

gemeld

Wel een origineel idee maar ik vraag me af of die plakband nadien geen plakresten op de vloertegels achterlaat...... Restanten van plaklint zijn niet zo makkelijk te verwijderen en als er een beetje lijm op de vloer blijft zitten, plakt daar stof en vuiligheid in en heb je een vieze vloer. Ik vind het ook niet ideaal naar de kinderen toe dat er met plakband op de vloertegels mag geplakt worden want dan doen de kinderen dat misschien zelf ook . In elk geval zou ik nooit plakband in huis gebruike

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer