Tover je gang om in een hinkelveld

Tover je gang om in een hinkelveld

In deze tijden van smartphones en videospelletjes zijn er maar weinig kinderspelletjes die de overschakeling van analoog naar digitaal hebben gehaald, maar hinkelen is en blijft een favoriet. Telkens weer het veld uittekenen met stoepkrijt is nogal een karwei, dus waarom niet gewoon schilderstape gebruiken om de lijnen te trekken?
Als je ruimte in de gang hebt, is het zonde om er niet iets leuks mee te doen voor de kinderen. Je hebt alleen wat washi tape, of een ander kleurig plakband nodig en een schaar.  Stap 1
: Begin door de vakken te markeren. Een traditioneel hinkelveld heeft 10 stappen – een vierkant, gevolgd door twee vierkanten er boven, en zo verder. Om de vierkanten te maken knip je een stuk papier van 30cm bij 30cm die je als voorbeeld kunt gebruiken. Plak de tape rond je voorbeeld om telkens perfecte vierkanten te maken.

Stap 2: Nu is het tijd om de nummers aan te brengen met tape. Gebruik verschillende kleuren om het speelveld nog leuker en kleurrijker te maken. 

Stap 3: Klaar om te spelen! Je hebt enkel nog iets kleins, plats en onbreekbaars nodig – een kiezelsteentje of zware knoop bijvoorbeeld – en een speler. De spelregels, heel simpel gesteld, zijn dat de speler zijn ‘steentje’ op de eerste stap moet gooien om te beginnen. Je mag maar één voet tegelijk op de grond of in het veld hebben. Tenzij je voeten op de vlakken 2&3, 5&6 of 8&9 landen dan mag je beide voeten neerzetten. Bij hinkelen gaat het er om dat je eerst een steentje of op de 1 gooit. Heb je raak gegooid, dan moet je de 1 overslaan met hinkelen, je gaat dan naar de 2 en 3 enzoverder, totdat je bij de tien bent en dan ga je weer terug. Als je dan op de twee staat raap je het steentje of op en spring je over de 1 heen. Dan ben je weer bij het begin. Omdat het goed is gelukt mag je nu de twee proberen, is deze raak, dan spring je op de 1, je slaat het vakje 2 over enzoverder. Je mag doorgooien totdat je mis hebt gegooid of dat je voeten buiten het vlak of op de lijn hebben gestaan en dan is de ander aan de beurt.
De winnaar is de eerste die tot 10 en terug kan hinkelen zonder op een streep of in het verkeerde vak te stappen, of zijn of haar voet neer te zetten. Maak je een fout dan verlies je je beurt of moet je opnieuw beginnen.

En zo maak je van je lege gang een kinderspeeltuin!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

inderal

inderal

gemeld

Wel een origineel idee maar ik vraag me af of die plakband nadien geen plakresten op de vloertegels achterlaat...... Restanten van plaklint zijn niet zo makkelijk te verwijderen en als er een beetje lijm op de vloer blijft zitten, plakt daar stof en vuiligheid in en heb je een vieze vloer. Ik vind het ook niet ideaal naar de kinderen toe dat er met plakband op de vloertegels mag geplakt worden want dan doen de kinderen dat misschien zelf ook . In elk geval zou ik nooit plakband in huis gebruike

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Samen sporten met je kinderen

Samen sporten met je kinderen

Samen sporten met je kinderen

Samen met de kinderen sporten is gemakkelijk én leuk; Zin in meer geeft je vijf top tips om samen actief te zijn.

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow