Verwen jezelf deze Moederdag

Verwen jezelf deze Moederdag

Het is altijd leuk om zelfgemaakte kaartjes en bloemen van je kinderen te krijgen, maar wat willen wij moeders echt op onze bijzondere dag? Zin in meer brengt je verwentips voor jezelf die ook leuk zijn voor het gezin.


Moederdag is ook een stukje onszelf belonen. We verwachten geen glamoreuze award-uitreiking (de Mama Oscars bestaan helaas nog niet), maar het is fantastisch om onszelf een feelgood moment te gunnen. En met deze vijf tips kan je van iedere dag een beetje Moederdag maken… 

1. Draag iets nieuws
Als je er goed uitziet, voel je je goed. Natuurlijk hebben we niet allemaal een BV-budget, maar je kan jezelf verwennen met een nieuw kettinkje of een fleurige panty die bij je favoriete kleedje past: ongelooflijk hoe nieuwe accessoires een look volledig kunnen veranderen. Of pak het echt slim aan en ruil een outfit met je beste vriendin voor de dag – gewoon iets wat je altijd al uit haar kast hebt willen hebben.

2. Ga naar de sportschool… en doe rustig aan
Of de familie je mee uit eten neemt of dat ze allemaal in de zetel zitten te wachten tot je het eten op tafel tovert, maak tijd om naar de sportschool te gaan en al die endorfines vrij te laten. Vergeet natuurlijk niet dat het Moederdag is dus doe gewoon een korte sessie en ga daarna lekker in de Hamman of in de lounge relaxen met een tijdschrift en je voeten omhoog. Je voelt je jaren jonger als je thuis komt. Of vraag je wederhelft de kinderen mee op stap te nemen zodat jij een zalig uurtje in bad kunt dobberen

3. Verwen je smaakpapillen
Waar kan je niet aan weerstaan? Chips, chocola of misschien zelfs frisse, knapperige appels? Vandaag is de dag voor grote verwennerijen dus waarom organiseer je geen proeverij? Als je favoriete verwennerij chocolade is bijvoorbeeld, kan je allerlei verschillende repen kopen, een paar blokjes van elke soort afsnijden en geblinddoekt proeven om te zien wat echt je lievelingschocola is - een beetje zoals wijnproeven, maar een stuk goedkoper en leuk voor het hele gezin.

4. Neem een eigen stylist voor de dag
Veel warenhuizen en grote winkels hebben gratis persoonlijke stylingdiensten die je van te voren kunt boeken. Je krijgt één uur onverdeelde aandacht van de experts die je verschillende looks en stijlen tonen die jou zullen staan. Je bent niet verplicht om iets te kopen, dus het is een geweldige manier om nieuwe dingen te ontdekken.

5. Organiseer een tea party voor mama's
Organiseer een tea party met je vriendinnen en geniet van elkaars gezelschap. Nodig de papa's en kinderen ook uit, maar hou ze bezig met een film of spelletje op de TV en zet wat bordspelletjes klaar op een andere tafel. Reserveer een eigen plekje in de keuken voor de mama's voor een echte Engelse tea time (OK dan… de vaders en kinderen mogen ook wat cake als ze zich goed gedragen).

Vergeet je eigen mama niet
Ook oma mogen we niet vergeten: vijf onvergetelijke manieren om 'ik zie je graag' te zeggen. Voor jou en de kinderen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Opeens realiseer je je wat je mama voor je doet

Opeens realiseer je je wat je mama voor je doet

Opeens realiseer je je wat je moeder voor je doet

Je realiseert het je niet als je nog jong bent. Het is namelijk heel logisch dat die mama van je er elke dag weer voor je is. Zij is toch ook degene die je boterhammetjes maakt, je op tijd wakker moet maken en je troost als je ongelukkig bent? Als je wat ouder wordt, realiseer je je pas wat je mama allemaal voor je heeft gedaan.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

De december maand is de meest feestelijke, gezellige tijd van het jaar. Maar ook de drukste: kerstvakantieactiviteiten, bezoekjes aan vrienden en familie, diners voorbereiden en cadeautjes kopen. Je gezin kan door deze drukte in de aanloop naar Kerstmis soms wat ongeduldig en prikkelbaar zijn. En dat is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Zin in meer geeft je tips om kerststress tegen te gaan en er voor iedereen een feest van te maken.

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow