Vijf afgrijselijke make-up ideeën

Vijf afgrijselijke make-up ideeën

Nog steeds op zoek naar enkele originele ideeën om je Halloween make-up wat op te krikken? Ontdek hier hoe je iedereen de stuipen op het lijf jaagt!


Laten we ons dit jaar eens lekker als jongeren gedragen en een look creëren die werkelijk eng is! Met wat Halloween make-up zie je er onmiddellijk compleet anders uit. Nadat we een heerlijke Halloween maaltijd met de hele familie gedeeld hebben, kunnen we nu onze kinderen vergezellen in de snoepjacht! Laat ons maar hopen dat ze de toffe Halloween kostuums dragen die we voor hen ontworpen hebben…

Halloween make-up

Make-up gebruiken we meestal om de kleine imperfecties van ons gezicht weg te werken. Met Halloween hebben we echter de volledige vrijheid om onszelf eens helemaal om te toveren tot een boze heks, een kwade geest of een akelige zombie. Houd jullie dus vast en ontdek onze ideeën omtrent Halloween schmink, voor een super griezelige Halloween avond!

Halloween make-up: de mummie

Stel je eens de verweerde resten van een Egyptische koningin voor: ze is ontsnapt uit haar tombe en haar griezelige ogen zijn omringd door zwarte kringen. Laat ons deze ogen zelf tekenen met zwart oogpotlood en turquoise oogschaduw! Na eeuwen in haar graf gelegen te hebben, heeft de Egyptische koningin ook losse zwachtels om zich heen die in alle richtingen wapperen. Laat ons dus wat keukenpapier gebruiken die we in wat koffie laten weken. Nadien bestrooien we het met wat bloem en stroop om het de juiste kleur te geven. Een laagje verbandgaas losjes rond het hoofd binden waarbij we de uiteinden wat los laten hangen maakt het beeld compleet. Bovendien kunnen we als extraatje nog wat bruine Halloween schmink over het geheel deppen om die “oude” kleur nog wat te verbeteren. Tussen het verband door zien we nu uitgelopen make-up in de ooghoeken. Het effect van een droge huid kunnen we ook nabootsen door een gezichtsmasker op de handen te laten drogen.

Halloween make-up: de doodskop

Een doodskop zien we vaak op dozen medicijnen of op giftige stoffen. Zo kan je Halloween make-up gebruiken om een perfecte doodskop na te bootsen:

 • Bedek het gezicht en lippen met witte foundation en poeder
 • Holle ogen maken door een grote donkerblauwe of zwarte kring rond de ogen te schilderen
 • Teken bloemblaadjes-achtige randen rond de oogkassen
 • Kleur een zwarte driehoek op de punt van de neus
 • Trek verticale lijntjes over de lippen: dit lijkt alsof de mond dichtgenaaid is. Verleng de lippen naar de wangen toe met een rode kleur, voor een spookachtige “jokergrimas” en teken ook hierop de verticale lijntjes

Deze Halloween schmink combineren we best met een zwarte legging en trui, waarop we eventueel een wit skelet kunnen schilderen. Ook donkere en gotische kleding met een gesluierde hoed passen perfect. Verwelkte bloemen maken de look helemaal compleet!

Halloween make-up: de griezelige heks

De Halloween klassieker is ongetwijfeld de heks. We brengen voor deze variant een ziekelijke groene tint op het hele gezicht en nek aan met behulp van een make-up sponsje. Met deze technieken kunnen we ons dit jaar als heks verkleden:

 • Teken dikke, borstelige wenkbrauwen in een boog met een zwart potlood
 • Teken rimpels op het voorhoofd en de vouwen tussen neus en kin
 • Teken spinnenwebben in de ooghoeken
 • Toupeer het haar in een vogelnestje en maak het grijs met talkpoeder
 • Gebruik een donkerblauwe lippenstift
 • Plak een wrat op de kin en werk af met een typische punthoed.

Halloween schmink: de duivelse diva

Laat ons dit jaar als een duivelse verleidster Halloween vieren. Het is vrij gemakkelijk te realiseren door een make-up kwast te gebruiken en ons gezicht en hals felrood te kleuren door goede Halloween make-up bij de hand te hebben. Rood satijn of een kanten korset zijn zeker een vereiste! Hier zijn de tips:

 • Zwarte en gouden oogschmink
 • Teken aders vanaf de ogen tot over het gezicht
 • Teken tanden op boven- en onderlip en trek de ‘mondhoeken’ omhoog voor een sinistere grijns
 • Gebruik knalroze glossy lipstick
 • Maak een hoofdband met horens
 • Strooi glittertjes over het gezicht voor extra allure.

Halloween schmink: de vampier

Bijzonder griezelig zijn ze…vampiers. Het feit dat ze al niet tegen daglicht kunnen laat reeds koude rillingen over onze rug lopen. Laat ons alvast beginnen met witte foundation en poeder aan te brengen om een spierwit vampiergezicht na te bootsen. Hier zijn enkele aanvullende en bloederige trucjes:

 • Omring het hele oog met donkere oogschaduw
 • Teken bloederige tranen over de wangen
 • Een bordeauxrode mond kleuren met druppels bloed aan de mondhoeken
 • Rode tandafdrukken in de nek tekenen waar bloed uit sijpelt
 • Ui-ter-aard niet te vergeten: de vampiertanden! Slinkt onze schminkvoorraad een beetje te snel? Geen paniek, goede make-up is altijd wel terug te vinden!

En wat zijn jullie ideeën om een geslaagd Halloween make-up te realiseren? Deel ze hieronder!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Zes Halloweenspelletjes en -activiteiten voor de kinderen

Zes Halloweenspelletjes en -activiteiten voor de kinderen

Zes halloweenspelletjes en -activiteiten voor de kinderen

Halloween wordt ieder jaar populairder en kinderen zijn gek op de verkleedpartijen, het spookachtige decor en alles wat erbij hoort. Als de verjaardag van jouw kind in oktober valt, is Halloween een thema met eindeloze creatieve mogelijkheden. Als jullie niet zo van het Amerikaanse ‘trick-or-treating’ zijn en niet deur aan deur voor snoepjes willen gaan, dan kan je deze ideeën prima gebruiken voor een gezellige gezinsuitstap of een straatfeestje met de buren. Met een beetje fantasie kan je de meeste bestaande spelletjes aanpassen aan het thema. Bijvoorbeeld ‘prik de wrat op de heks’ in plaats van ezeltje-prik of ‘geef het Halloween-pakje door’. Hier nog wat ideetjes:

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Vleermuiskostuum

Vleermuiskostuum

Vleermuiskostuum

Gooi die oude, kapotte paraplu nog niet meteen weg, maar naai er een zelfgemaakt kostuum voor je kleine ventje van. Maak van je kleintje een supercoole held met oude spulletjes die je nog in huis hebt liggen. Al zijn vrienden willen weten waar hij zijn supercoole kostuum heeft gekocht en alle moeders zullen je om tips vragen.

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!

Desserts voor Halloween met deze snel klaar recepten

Desserts voor Halloween met deze snel klaar recepten

Desserts voor Halloween
5

Zodra Halloween nadert, schiet iedereen in actie! Het huis klaarmaken, de kostuums vinden(voor jezelf en de kinderen), huisgemaakte snoepjes maken voor je eigen kinderen en om uit te delen… En natuurlijk, de pompoenen versieren. Je weet niet waar je het eerst moet beginnen! Gelukkig vind je bij Zin in Meer het recept van een Halloweendrankje en ideeën voor Halloweenhapjes! Recepten van toetjes voor Halloween? Ja, maar snel klaar alsjeblief!

You have already participated to this slideshow