Waarom je met je gezin op stap moet

Waarom je met je gezin op stap moet

Na een heerlijke maaltijd samen gaat niets boven een wandeling met het gezin! Wij geven je vier redenen waarom je elke avond na het eten een wandeling zou moeten maken.


Iedereen heeft gedaan met eten, de tafel is samen afgeruimd en de afwas is snel gedaan (onthoud dat je met Dreft Platinum afwasmiddel op 10 minuten hetzelfde effect bereikt als van een hele nacht weken). In plaats van iedereen naar zijn kamer te laten gaan of op de zetel te laten neerploffen, ga je met je gezin een wandeling maken. Begin met een wandeling van 20 à 30 minuten en voor je het weet, ben je eraan verslaafd.

1. Je hebt meer tijd om banden te smeden
Het avondeten is het moment bij uitstek om bij te praten, over je dag te vertellen en familiezaken te bespreken. Een wandeling is ideaal om onafgewerkte gesprekken verder te zetten of quality time te hebben met elk gezinslid. Heeft een kind het moeilijk op school? Blijf wat achter en bespreek dit onder vier ogen. Je kinderen zullen snel weten dat dit het moment is waarop je beschikbaar bent om naar ze te luisteren en ze gaan ernaar beginnen uitkijken.
Het is ook een goed moment om contact te houden met je buren. Begroet voorbijgangers of de plaatselijke winkeliers om de hoek. Maak een opmerking over mooie bloemperken of nieuwe gordijnen.

2. Het is goed voor je lichaam
Dertig minuten of meer beweging per dag helpt je om gewicht te verliezen, houdt je circulatie op peil en bezorgt je van kop tot teen een goed gevoel. Het is ook goed voor je spijsvertering en je slaapt er beter van. Die dertig minuten gaan zo voorbij als je er samen met anderen van geniet. Denk eraan dat dit een belangrijke les is die je je kinderen vroeg kunt leren.

Clean Soft Rose Satijn Afwasmiddel
Dreft Clean & Care Rose & Satijn Afwasmiddel
(339)

Samen met de huidexperts van Olaz ontwikkelde Dreft het Clean & Soft afwasmiddel, met de zachtheid van Olaz.

Ontdek nu!

3. Het is goed voor je geest
Je zult snel beseffen dat je met verse lucht en wat beweging stopt met piekeren. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen. Wandelen, zelfs voor een korte afstand, voert meer zuurstof naar je cellen en houdt zo je geest wakker. Maak er gebruik van om je gedachten op een rijtje te zetten en positieve beslissingen te nemen.

4. Het is beter dan televisie
Gaan wandelen na het eten is een goede manier om minder tijd te spenderen aan televisie, computer en videospelletjes. Je favoriete serie kan je opnemen en later bekijken.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer