De oorsprong van het woord “Carnaval”

De oorsprong van het woord “Carnaval”

Waarom carnaval? Wat is de oorsprong van dit woord en het verhaal erachter? Lees snel verder voor een ware verrassing!


Oorsprong van het woord carnaval

Carnaval is de naam die wordt gegeven aan de drie weken die voorafgaan aan de Vastentijd. De oorsprong van Carnaval komt van de Griekse Apokries, waarin het normaal was een periode mee te maken waarin men zich onthield van het eten van vlees. Apokries is een afkorting van de Griekse uitdrukking “onthouden van vlees”.

Geschiedenis van Carnaval

Natuurlijk denken we meteen aan de verkleedfeestjes, de vieringen en het dansen van jong en oud als het woord “Carnaval” in ons opkomt. De oorsprong van Carnaval is echter verder te zoeken, en kent zijn begin in Griekenland, waar de meest feestjes gehouden worden omdat ze gekend zijn voor hun prachtige marsen:

  • Patra, waar Carnaval tot in de 19de gaat.
  • Thiva, waar een “huwelijksdorp” jaarlijks gevierd wordt. Ook begint de Tsiknopempti (dag waar enorme hoeveelheden vlees worden geconsumeerd, vlak voor de Vastenperiode).
  • Plaka in Athene, waar de feestelijkheden vroeg in de dag beginnen en tot de late uurtjes doorgaan.
  • In de laatste jaren is het Moschato Carnaval een van de grootste Carnavals geworden in Athene met een jaarlijks groeiend aantal deelnemers.

Waarom Carnaval vieren?

Om dit jaar Carnaval te vieren kunnen we bijvoorbeeld een kijkje nemen naar carnavalkostuums die we zelf kunnen maken. Voor inspiratie kunnen we steeds enkele ideetjesin gedachten houden om een leuk kostuum te maken!.

Hoe vieren jullie carnaval?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Vrouwen onder elkaar, praat mee!
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Gezonde wrap

Gezonde wrap

Gezonde wrap

Nooit genoeg tijd om ‘s morgens een gezonde lunch te bereiden? Plan klaar-om-mee-te-nemen lunches die je in een flits maakt en zowel overheerlijk sma...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
swifferduster

swifferduster

Geschreven door sarah3 een lid van Zin in meer,11 oktober 2015