Zeven inspirerende ideeën voor een nieuwe hobby of een opwindend project.

Zeven inspirerende ideeën voor een nieuwe hobby of een opwindend project.

1. Motiveer jezelf
Al ben je moe en gestrest, vertel jezelf dat je niet kunt wachten om aan je nieuwe avontuur te beginnen en dan komen je energie en enthousiasme al snel weer terug. 

2. Verbeter je gewoontes
Zelfs kleine maar plezierige veranderingen in andere aspecten van je leven, kunnen al een verschil maken – een heerlijke nieuwe geur zeep, een nieuwe wasmand voor de badkamer of hondenmand in de keuken, een nieuwe coupe! 

3. Maak plezier
Geef je enthousiasme en energie een boost door de dingen die je graag doet in je week of maand te plannen. 

4. Zet doelstellingen
Of het nu gaat om thuis, familie, werk of zelfgroei, zorg ervoor dat je doelstelling een echte uitdaging is. Onderzoek wat je moet doen, bedenk ook wie dit doel al heeft weten te bereiken en welke kwaliteiten zij hebben die hen hebben geholpen dat doel te bereiken. Maak een stappenplan voor jouw doel. 

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

5. Maak tijd vrij
Als je iedere week tijd inplant om aan jouw project te werken dan kan je de rest van je leven hier omheen organiseren. 

6. Wees creatief
Las een brainstormsessie in en bedenk 10 manieren, en niet 5 of 6, om je doel te bereiken. Niet alle ideeën zullen even sterk zijn, maar het helpt om ander manieren te bedenken om je doel te benaderen en kan nieuwe richtingen geven. 

7. Beoordeel je prestaties
Beoordeel jouw vooruitgang ten opzichte van wat je eerder hebt gedaan in plaats van te wedijveren met anderen. Houd bij hoe ver je al bent gekomen door een dagboek bij te houden, plakbriefjes boven je bureau te hangen of zelfs fotos op je frigo te hangen.

Slimme tip
Stel vervelende taken niet uit want dat gaat ten koste van je motivatie om nieuwe doelen te bereiken. In plaats daarvan pak je deze taken als eerste aan – maak maandagochtend je 'doe-moment' zodat je verder kan gaan en je goed voelt. 

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer