Betaalbare activiteiten met de kinderen in de kerstvakantie


Gezin
29/03/2021
Wil je volop genieten van de kinderen in de vakantie rond de kerstdagen? Dit zijn onze ideeën voor goedkope winteractiviteiten waar klein en groot plezier aan beleven!

De feestdagen zijn de gedroomde kans om meer tijd met je gezin door te brengen … Dat komt goed uit, want de kinderen hebben vakantie! Dit zijn ideetjes voor goedkope winteractiviteiten met de kinderen.

Naar de bibliotheek!

Naar de bibliotheek
Zoek je een goedkope activiteit voor het hele gezin? Ga dan eens kijken wat de gemeentebibliotheek op de agenda heeft staan: in de kerstvakantie organiseren openbare bibliotheken vaak een heleboel culturele evenementen voor alle leeftijden.

Een DIY lunch

Een DIY lunch
Dat is pas een goed idee voor een betaalbare gezinsactiviteit! Nodig de vriendjes van je kinderen en hun ouders uit voor een lunch. Vraag iedereen een zelfgemaakt gerecht mee te brengen: een heerlijke huisgemaakte pizza bijvoorbeeld, waar iedereen zijn eigen persoonlijkheid aan toevoegt met de garnituur van zijn keuze.

Om de keuken en de eetkamer schoon te maken, houd je een paar doekjes van Mr. Proper bij de hand!

Met z’n allen naar buiten!

Met z’n allen naar buiten!
Buiten gaan spelen met de kinderen
is een helemaal gratis activiteit! De winter heeft allerlei ontspanningsmogelijkheden te bieden (als je maar zorgt voor warme kleding): in de sneeuw rollen, een sneeuwman maken, ijsschaatsen, wandelen in het park … er is eindeloos veel te doen!

Naar de sterren kijken

Naar de sterren kijken
Bij het vallen van de avond kun je de kinderen mee naar buiten nemen om de kerstverlichting te bewonderen. In de feestdagen zijn de huizen en straten immers altijd mooi verlicht. Wanneer je daarna thuiskomt geniet je van een heerlijke warme chocolade met marshmallows om je weer op te warmen. Dat is een niet dure en feestelijke activiteit met de kinderen!

Rond een gezellig vuur

Rond een gezellig vuur
Steek de open haard aan en verzamel het hele gezin op de zetel voor het vuur. Leg een warme deken over jullie voeten en geniet van het moment van samenzijn. Als je geen haard hebt zijn de feestdagen ook gewoon een kans om gezellige momenten met je gezin te beleven door samen bordspelletjes te spelen of een naar een kerstfilm te kijken!

Zeg de routine vaarwel!
Zeg de routine vaarwel!

Hang de toerist uit met een uitstap naar een naburige stad, waar je anders alleen maar naartoe zou gaan als je gasten hebt: bezoek een museum, ga op zoek naar de monumenten en laat de kinderen de lokale gastronomie ontdekken …

En jij, welke goedkope familieactiviteiten organiseer jij in de winter?