Burendag: hoe organiseer je een gezellig feest?


Gezin
26/04/2023

Burendag: hoe organiseer je een gezellig feest?

Zie je jouw buren elke dag, maar heb je nooit de gelegenheid gehad om hen beter te leren kennen, tijd met hen door te brengen en jullie relatie te verbeteren? Waarom organiseer je geen Burendag en ontmoet je hen op 26 mei?

Het organiseren van een feest is nooit eenvoudig: je moet een geschikte locatie vinden, uitnodigingen versturen, nadenken over maaltijdideeën en regels opstellen. Dit kan allerlei obstakels met zich meebrengen, maar met de tips die wij bieden, ben je verzekerd van een geslaagd feest! Volg onze gids voor een onvergetelijke Burendag

 

Tip 1: De basis leggen

Op 26 mei is het Burendag. Vertel het door aan je buren, zodat zij deze datum kunnen vrijhouden in hun agenda! Denk na over een geschikte locatie, zoals de hal als die groot genoeg is, de binnenplaats van het gebouw of de tuin als je er een hebt in je flatgebouw. Vraag ook eens rond of iemand bereid is om zijn of haar flat of huis ter beschikking te stellen. Je kunt ook bij het gemeentehuis een vergunning aanvragen om het feest op de stoep te houden. Let dan wel goed op de voorschriften, zodat alles vlot verloopt!

 

Tip 2: De uitnodigingen

Het is tijd om de uitnodigingen te versturen! Mond-tot-mondreclame is een goede manier om de boodschap over te brengen, maar het is ook aan te raden om briefjes in ieders brievenbus te stoppen of deze in gemeenschappelijke ruimtes te plakken. Zo weet je zeker dat niemand vergeten wordt en kun je je van tevoren verontschuldigen voor eventueel lawaai, mocht het feest in het gebouw plaatsvinden.

💡: Vergeet niet om op de uitnodigingen jouw telefoonnummer achter te laten, zodat je met de buren kunt communiceren! Voor een goed georganiseerd evenement is een groepsinspanning essentieel: iedereen kan zijn of haar ideeën en adviezen bijdragen.

Bonus: Voor de gelegenheid bieden wij je enkele uitnodigingssjablonen aan! Je kunt ze hier downloaden. Als je een creative type bent, kun je ook zelf aan de slag gaan! Maak op je computer de uitnodigingskaart die je wilt of pak een vel papier, viltstiften, verf en lijm: maak de Burendagposter van je dromen!

 

Tip 3: Het organiseren van de maaltijd

De uitnodigingen zijn verstuurd, dus het is tijd om de maaltijd te regelen! Vraag elke buur om een hapje mee te nemen, zoals quiche, taart of salade. Als jouw buurt divers is, stel dan voor dat iedereen een gerecht meebrengt uit zijn of haar regio of land. Dit is een geweldige manier om elkaar beter te leren kennen en nieuwe smaken te ontdekken!

Tip 4: De voorbereiding

De datum van Burendag nadert snel! Het is nu tijd om te denken aan tafels, banken of stoelen voor ouderen of mensen met beperkte mobiliteit. Vergeet niet om papieren servetten, tafelkleden, kartonnen bekers en decoraties te kopen. Maak ook een gezamenlijke afspeellijst of kies een bestaande afspeellijst voor een gezellige sfeer en zorg voor een gevarieerde selectie van nummers die voor iedereen aantrekkelijk zijn. 

Tip 5: Maak plezier

Om een betere band te krijgen met je buren, is het leuk om wat spelletjes te spelen die iedereen kent, zoals mime-spel en raadsels die te maken hebben met de buurt. Om alle leeftijden te betrekken, is een muziekquiz een goed idee. Je kunt een playlist samenstellen met verschillende genres of jaren van muziek en zo iedereen de kans geven om mee te doen. Na het spel kun je de muziek harder zetten en lekker gaan dansen! Vergeet ook niet om spelletjes en kleurpotloden mee te nemen voor de kleintjes.


Versterk je banden met de buren terwijl je geniet van een gezellige dag! Hebben jullie allemaal genoten van de Burendag en voelen jullie je nu nog meer verbonden met elkaar? Blijf contact houden en elkaar beter leren kennen, en hopelijk zien jullie elkaar volgend jaar weer op een nog betere Burendag!

Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3