2018 is het Jaar van de Hond: wat betekent dat voor jou?


Gezin
4/10/2018
In 2018 wensen de Chinezen elkaar een gelukkig Jaar van de Hond. Een kakelvers jaar in teken van dit dier: wat betekent dat?

In februari is het groot feest in China. Dan vieren de inwoners met veel vuurwerk, draken en tromgeroffel het begin van het nieuwe jaar in hun jaartelling. Ooit al gehoord van de dierenriem uit de Chinese astrologie? Met Nieuwjaar wordt jaarlijks een ander dier uit deze dierenriem naar voren geschoven. In totaal zijn er 12 dieren: de rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit/schaap, aap, haan, hond en varken.


De jaren 1910, 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994 en 2006 stonden al in het teken van het elfde dier uit de dierenriem. In 2018 treedt deze trouwe viervoeter weer op de voorgrond. Ben je geboren in één van deze jaartallen of ziet je spruit in 2018 het levenslicht? Dan zijn de eigenschappen van de Hond van toepassing.


In China wordt er veel belang gehecht aan de betekenis van de dierenriem. Elk dier krijgt een reeks eigenschappen toegeschreven, die de Chinezen erg serieus nemen. Of je er nu in gelooft of niet, het kan je iets vertellen over jezelf. Aan de hand van vier categorieën lichten we toe wat je volgens de Chinese astrologie mag toeschrijven in 2018 aan Honden:

Persoonlijkheid: geluk gaat voor geld

De Hond is gekend om zijn trouw, zacht en betrouwbaar karakter. Je kan op ‘m rekenen voor een luisterend oor en goed advies. Let op: Honden zijn nieuwsgierig en dat wordt door sommige mensen als vervelend ervaren. Ze durven hun neus soms eens in andermans zaken steken. Voor een Hond is geluk een prioriteit en dit komt voor gezondheid, succes of geld. Wist je dat Honden graag in een nette omgeving verblijven? Een opgeruimd huis geeft het rust en energie om activiteiten tot een goed einde te brengen.

Gezondheid: een open boek

Een gelukkige Hond voelt zich goed in zijn vel. Je kan dan ook van zijn snoet aflezen wanneer hij ziek is.

Relaties: geef het wat tijd

Het duurt een poos voor een Hond zich op zijn gemak voelt bij iemand. Vertrouwen is de sleutel tot een geslaagde relatie. Honden hebben het dan ook niet altijd makkelijk op amoureus vlak, omdat ze zich onzeker voelen. Maar geef het tijd en een Hond bloeit helemaal open.

Carrière: het hart op de juiste plaats

Als collega reken je altijd op een Hond. Door zijn trouw is hij een loyale werknemer. Hij is nieuwsgierig en niet verlegen om werk van anderen over te nemen.

Dat is nog niet alles. De dierentekens zijn één element uit de Chinese astrologie. Daarnaast heb je ook vijf elementen die onlosmakelijk verbonden zijn met de dierenriem en hun eigenschappen versterken: water, vuur, aarde, metaal en hout. In 2018 is het element ‘aarde’ het element dat aansluit bij de Hond. Dat betekent dat de zachte, betrouwbare aard van de Hond nog meer benadrukt wordt. Het zijn geweldige leiders die anderen ondersteunen en toejuichen.


En jij? Welk dier ben jij uit de Chinese dierenriem?