Een geslaagd weekend met je gezin


Gezin
29/11/2018
Zin in het doorbreken van de sleur? Ontdek dan nu deze trucjes en ideeën voor weekends met je familie die uit de band springen en niet kapot kunnen!

Zin in op en top geslaagde weekends met je gezin? En als je nu eens van deze paar rustdagen profiteerde om iets anders te doen dan anders… alsof het vakantie was!

Bereid het programma voor je familieweekend voor

  • Begin met het bepalen van de duur van je ‘vakantie’: bijvoorbeeld vanaf vrijdagavond 19 uur tot maandagochtend 7 uur.
  • Pas je agenda zo aan dat je de huishoudelijke taken die je normaal gesproken in het weekend doet tot het minimum beperkt: bestel de boodschappen online en laat ze op vrijdagavond vóór 19 uur thuis afleveren, en voorzie om de was te doen op de avonden van de week daarop.
  • Zoek ideeën voor makkelijk en snel klaar te maken gerechten om vooral geen uren in de keuken te staan, of maak ze van tevoren klaar.

Breng wat fantasie in het dagelijks leven

  • Is er geen sprake van dat je de match of de training van je kinderen op zaterdagmorgen mist? Maak er dan een familie-uitstap van in plaats van een corvee! Hop, iedereen op de tribune met een grote kop warme chocolade!
  • Geef de maaltijden met je gezin een spectaculaire draai door de favoriete gerechten van elk familielid voor te schotelen. Je zou ook met de kinderen kunnen koken voor een moment van gezelligheid waar iedereen bij is!
  • Wissel jullie kamers uit! Dat is een amusante manier om wat fantasie te brengen in jullie traditionele familieweekends. Je kunt ook tenten opzetten in de living met lakens en kussens, waar iedereen zich kan verschuilen bij het invallen van de avond… Net als op de camping in de vakantie!

Gun elk zijn pleziertje

  • Stel een lijstje op van wat elk van jullie plezier zou doen, en trek er wat tijd voor uit in jullie agenda voor het weekend.
  • Gooi het eens over een andere boeg: sta twee keer zoveel schuim of speelgoed toe in het bad van de kleinsten of sta de oudsten toe mee te komen wanneer je ‘s zondags gaat joggen.

Gooi de deuren open!

  • Bereid enkele snacks en verse fruitsapjes voor en stel de buren (en hun kinderen) voor om langs te komen voor een geïmproviseerd feestje!
  • Een geslaagd weekend met je gezin, dat is eerst en vooral van het samenzijn genieten. Stel je vrienden en de rest van de familie voor om langs te komen voor een partijtje gezelschapsspelen of een avondje film kijken bij jullie thuis… Dat wordt gegarandeerd lachen!

En jij, wat is jouw ideale programma voor een weekend met je gezin?