Halloween: onze tips voor het schminken van jouw kinderen


Gezin
27/09/2023

Een skelet, een heks, Dracula zelf... Je schattige kleine monsters zullen voor je staan om te vragen om de mooiste (of engste) make-up! Maak je geen zorgen, wij zullen je laten zien hoe het moet.

Terwijl we meestal terughoudend zijn om onze kleintjes te schminken, maken we graag een uitzondering voor 31 oktober. Kinderen zijn dol op verkleden, het luisteren naar betoverende verhalen, en natuurlijk het krijgen van snoepjes. Door een paar budgetvriendelijke tips te volgen, kun je zonder zorgen het gezicht van je kinderen versieren. Laten we aan de transformatie beginnen!


Tips voordat je begint

Om de magie te laten werken, raden we aan om de productlabels zorgvuldig te lezen: ze moeten geschikt zijn voor kinderen en hypoallergeen. Als algemene richtlijn geldt dat als je kind jonger is dan drie jaar, het het beste is om hun delicate huid ongeschminkt te laten. Vergeet niet om alle accessoires, zoals borstels, sponzen, en applicators, grondig te wassen met zeep en schoon water. Wil je vorig jaar's producten hergebruiken? Waarom niet! Zolang ze niet over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Om verrassingen te voorkomen op de grote dag, is het het beste om 48 uur voor het aanbrengen van de schmink een allergietest uit te voeren op een klein gedeelte van de huid.


De juiste schmink kiezen

Met Halloween om de hoek liggen de winkels vol met schmink! Het is echter niet altijd gemakkelijk om te vinden wat je nodig hebt. Er zijn twee soorten texturen: op oliebasis en op waterbasis. Wij hebben gekozen voor de laatste omdat deze verschillende voordelen biedt! Allereerst is er een breed scala aan schmink op waterbasis beschikbaar, zoals paletten, oogschaduw en zelfs potloden. Het is beter geschikt voor de gevoelige huid van kinderen en laat de huid ademen! De vloeibare textuur is gemakkelijk aan te brengen en droogt snel, zodat het niet in de ogen loopt. Last but not least, we waarderen het feit dat het geen vlekken achterlaat op kleding. Een keer mee met de was, en de vlekken zijn er uit!

💡 Latex, nepbloed, protheses... de keuze is aan jou. Onthoud echter dat Halloween nog steeds een feest is waarbij de kleintjes kunnen schrikken, dus zorg ervoor dat het niet te angstaanjagend voor hen wordt.


Praktische technieken

Het is tijd om je mini-je om te toveren in een klein monstertje! Gebruik, indien mogelijk, slechts een dunne laag schmink, vooral bij jongere kinderen. Het resultaat zal evengoed prachtig zijn en het is beter voor de huid. Als je kosten wilt besparen en wilt werken met wat je hebt, kun je je toverstafjes (feeënvingers) gebruiken. Schmink op waterbasis is makkelijk te mengen. Om het beste resultaat te krijgen, begin je met de lichtste kleuren en werk je geleidelijk naar de donkerste tinten toe. Deze truc voorkomt dat het een kliederboel wordt en helpt je om de details nauwkeurig aan te brengen. Het is het beste om de oog- en mondcontouren te vermijden, evenals eventuele geïrriteerde of droge plakjes op de huid.

Het verwijderen van de schmink

Als je onze aanbevelingen opvolgt, zal het verwijderen van de schmink een fluitje van een cent zijn. Gebruik altijd producten die bedoeld zijn voor peuters of baby's, zodat je er zeker van kunt zijn dat ze de pH-waarde van hun delicate huid niet word verstoord. Maak gebruik van een zeer milde reiniger of babydoekjes om voorzichtig de schmink te verwijderen. Als je hebt gekozen voor schmink op oliebasis, begin dan met een vette reiniger om hardnekkige resten te verwijderen en sluit af met een reiniger op waterbasis voor een grondige spoeling. Het draait allemaal om het kiezen van de juiste methode en rekening houden met hun gevoelige huidje, zodat er geen irritatie en roodheid kan optreden. Controleer zorgvuldig of er geen schminkresten achterblijven, en dan is je kind klaar voor dromenland. 

Op Halloween Avond met het hele gezin zullen er alleen maar enthousiasme (en vreugde!) en lachende gezichten zijn.

Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3