Hoe blijf jij in contact met je familie en vrienden?


Gezin
23/06/2020
Het is niet omdat je even niet met vrienden en familie kunt afspreken, dat je niet op andere manieren kunt samenzijn. Bekijk onze ideeën!

Familie en vrienden zijn een belangrijk deel van ons leven. Wanneer we elkaar even niet kunnen zien, willen we er toch alles aan doen om in contact te blijven. Welke van onze 6 ideetjes vinden jullie het leukst?

Zien we elkaar snel? Ja hoor, via de livestream!

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste manier om elkaar ‘te zien’. Om te videochatten heb je niet meer nodig dan een computer of smartphone. Download WhatsApp, Skype, Zoom of Facetime: aan apps om elkaar te bellen en zien alvast geen gebrek.

Een familiekrant met het laatste nieuws

Heb je vanalles te vertellen? Dan is een familiekrant een leuk idee. Laat heel je gezin helpen om een virtueel dagboek samen te stellen. Staat alles op papier? Zet de printer maar aan het werk en verstuur het naar wie je maar wil. De grootouders zullen héél blij zijn! Websites als Happie Days, Flipsnack, Jilster of gewoon Google Drive helpen jullie alvast op weg.

Vanavond is spelletjesavond

Wie zegt er dat je rond een tafel moet zitten om een gezelschapsspel te spelen? Maak een account aan via Boardgame Arena nodig vrienden en familie uit om te spelen. Je hebt de keuze uit tientallen spelletjes. Er zijn ook talloze apps waar je meerdere spelers kan uitnodigen. Kijk dus zeker eens in de App Store of via Google Play. Wat je ook kan doen is allemaal hetzelfde spel op tafel zetten en dan via videochat samen spelen. Wie gooit als eerste de dobbelsteen? Let’s play!

Samen toasten

Restaurants en cafés zijn gesloten, maar soms heb je wel zin om samen iets te vieren. Denk aan een verjaardag, een geslaagd project of simpelweg omdat het vrijdagavond is. In het echt afspreken is nu even niet mogelijk, maar waarom houden jullie geen virtuele apero? Of organiseren jullie geen mocktail-atelier om dan vanop afstand te proeven? Santé!

Cultuur a volonté

Kijk je met je beste vriendin regelmatig naar je favoriete serie? Installeer dan gratis Netflix Party op Google Chrome en blijf deze gewoonte verderzetten: via deze extensie kijken jullie op hetzelfde moment naar een aflevering én kunnen jullie met elkaar chatten. Liever een museumbezoek of een optreden? Heel wat musea bieden nu een virtuele rondleiding aan en op de sociale mediapagina van je favoriete band pik je een live-concert mee.

Schrijf je gevoelens van je af

We bellen, we zien elkaar via video en … we schrijven! Een mooie brief, een kleurrijke tekening, een lief complimentje of een e-card: er zijn zoveel manieren om aan je familie en vrienden te laten weten dat je aan hen denkt.

Ga jij de uitdaging aan?

Op Facebook volgen ze elkaar in sneltempo op: toon een foto van je kind, deel de covers van je lievelingsboeken of bedenk 10 liedjes die beginnen met de letter ‘A’, … Inspiratie nodig? Je kan hier alvast mee starten: bedenk tegen het einde van de dag alvast 5 nieuwe uitdagingen!

Voilà, nu is het aan jou. Met onze tips, en met de ideeën die nu in je opkomen, zal je zien dat contact houden eigenlijk niet zo ingewikkeld is. Het is anders, maar niet moeilijker.

En jij, wat zijn jouw tips om met vrienden en familie in contact te blijven ondanks de (fysieke) afstand?