Hoe organiseer je een vakantie met kinderen ?


Gezin
17/05/2021
Zin in een vakantie met de kinderen? Dit is handig advies om een onvergetelijke reis te organiseren.

'Wanneer komen we aan? Zijn we er al bijna?' Wie heeft nog nooit dit gezeur van de kinderen gehoord die ongeduldig zitten te wachten tot jullie eindelijk aankomen op de vakantiebestemming? Zelf een reis organiseren waar de kinderen veel goede herinneringen zullen aan overhouden!

Hoe organiseer je een reis met kinderen?

Bij het organiseren van de zomervakantie met de kinderen is elk detail belangrijk. Je kunt maar beter anticiperen om er zeker van te zijn dat je een geslaagde vakantie beleeft! Ga op internet zoeken naar een traject waar iedereen het mee eens is.

Zelf een rondreis samenstellen is niet zo moeilijk, maar om erin te slagen is het goed om open en soepel te blijven, om genoeg tijd te voorzien zodat je niet hoeft te haasten en ook om de kinderen te laten deelnemen aan het opstellen van het programma. Het inpakken van de koffers kun je samen doen, vraag om hun mening en houd rekening met hun ideeën en wensen… Je zult zien dat ze zich meer betrokken zullen voelen bij het organiseren van een reis en de tijd zal gewoonweg voorbijvliegen!

Onderweg

  • Voor het kiezen van de vakantiebestemming breng je het hele gezin bij elkaar en praat je er samen over. Laat de kinderen het traject kiezen. Stel de kinderen verschillende opties voor en ga op zoek naar activiteiten en plaatsen die voor hen aangepast zijn, zoals een workshop in een museum. Zo kunnen de volwassenen rustig van de tentoonstelling genieten terwijl de kinderen zich amuseren!
  • Wanneer je onderweg bent, om te vermijden dat je kinderen met hun neus op hun schermen zitten te gamen, organiseer je spelletjes, raadsels of zing je allemaal samen een liedje of tien.

Tijdens de vakantie

  • Ook al heb je de reis en vakantie goed georganiseerd, dan kun je nog altijd verrast worden door iets onverwachts of een wijziging op de laatste minuut. Voorzie daarom altijd een museumbezoek of een activiteit voor binnen, mocht het weer ineens omslaan.
  • Probeer iedereen een plezier te doen… en maak indruk op de kinderen door een ongewone activiteit te organiseren, zoals een bezoek aan een aquarium of een kasteel!
  • Reserveer de ochtenden voor fysieke activiteiten en voorzie na de lunch wat tijd voor rust en ontspanning in een park of op het strand.
  • Trek ook wat tijd uit voor jezelf, zonder de kinderen. Laat je vertroetelen in een spa, ga met z’n tweetjes eens uit eten in een goed restaurant, gun jezelf een rustige middag om te gaan shoppen of neem in alle rust een bad terwijl je een haarmasker laat inwerken

Na de vakantie

  • Stel samen een fotoalbum samen van alle vakantiefoto’s en geniet ervan om aan alle heerlijke en grappige momenten terug te denken die jullie samen hebben beleefd.
  • De vakantie is er om samen nieuwe bestemmingen te ontdekken, begin dus nu alvast aan de organisatie van je volgende reis!

En jij, wat zijn jouw tips voor het samenstellen van een reis met de kinderen?