Ideeën voor activiteiten met je kleinkinderen


Gezin
23/02/2022

De grootouders van nu zijn actiever dan ooit! Dus als u op zoek bent naar leuke dingen om met uw kleinkinderen te doen op grootmoederdag of in het weekend, zijn hier enkele leuke ideeën voor uitstapjes en activiteiten.

Een schattenjacht in de wildernis

Alle kinderen zijn dol op speurtochten, en speurtochten tijdens wandelingen zijn ideaal voor grote avonturen. Neem bijvoorbeeld tijdens een picknick de tijd om kleine voorwerpen om je heen te verstoppen, in het bos, in een boom of onder de bladeren, op het strand, onder het zand, enz. Maak een lijst van dingen die je moet vinden en begin ze te verzamelen. Als de kinderen al wat ouder zijn en je tijd hebt, kun je rijmpjes maken met aanwijzingen die ze moeten ontcijferen. Een schattenjacht geeft kinderen observatievaardigheden, maar ook een gevoel van voldoening met jou als teamgenoot.

 

Lees samen jouw favoriete jeugdboek

Lezen kan een ritueel worden voor zowel kinderen als volwassenen, tijdens een moment voor jezelf of voor het slapengaan. Als jouw bibliotheek voorleestijden voor jonge kinderen aanbiedt, aarzel dan niet om mee te doen. Je kunt jouw kleinkinderen kennis laten maken met de boeken waar je mee bent opgegroeid. Of vraag je kleinkinderen om jou het boek voor te lezen - het kan voor hen een geweldige manier zijn om u hun vorderingen te laten zien!

 

Haal de oude familiefoto’s erbij

Kruip lekker tegen elkaar aan op de bank en blader samen door jullie fotoalbums. Dit is een leuke manier voor je kleinkinderen om terug te kijken naar hun eigen ouders als kinderen en de kindertijd van hun oma.

 

 

Ga samen bakken

Koekjes, wafels, muffins of appeltaarten, bereid samen jouw favoriete recepten of hun favoriete taarten. Ideaal om uw kleinkinderen spelenderwijs de basisbeginselen van het bakken bij te brengen. Een kleine bonus: een proeverij die zowel jong als oud zal bevallen! Je kunt ook een familierecept met ze delen. Kinderen vinden het heerlijk om als gezin recepten te leren.

 

Speel een videospel 

Dit is een goed idee om de band met je kleinkinderen te versterken. Hier worden de kinderen de leraren en kunnen ze je laten zien wat ze leuk vinden. En als je het niet kunt, maak je geen zorgen, het zal het spel alleen maar leuker maken. Lachen gegarandeerd!

 

Breng de middag door in een vrijetijdscentrum

Als je niet het geluk hebt aan zee te wonen, kun je ook een aangename middag doorbrengen in een nabijgelegen recreatiecentrum. Er is alles wat je nodig hebt voor een dagje strand: zand om kastelen te maken, water om in rond te spetteren, speeltuinen en ook een breed scala aan watersporten zoals windsurfen en waterfietsen.

 

Denk aan lokale activiteiten

Kijk in de krant en zoek naar plaatselijke activiteiten. Afhankelijk van de tijd van het jaar zijn er vaak verschillende evenementen voor elk wat wils. Een kermis, vuurwerk, festival, wedstrijd, wedstrijden... Je zult zeker iets vinden om de kleinkinderen te plezieren en bezig te houden.

Elk gebaar telt om een rechtvaardigere, gelijkwaardige samenleving tot stand te brengen en mensen in nood te helpen. Laten we samen miljoenen mensen zijn die het beste van zichzelf geven en die kleine gebaren vermenigvuldigen die een grote impact hebben. Laten we alledaagse kampioenen worden en elke dag een overwinning vieren.

Er zijn vele manieren om te handelen en een positieve impact te hebben. Het belangrijkste is dat je meedoet!

  • Ik zorg voor mezelf
  • Ik zorg voor anderen (solidariteit & inclusie) - binnenkort!
  • Ik zorg voor de planeet (doorverwijzing naar AVAD-pagina)