Organiseer een brunch voor Moederdag!


Gezin
4/10/2018
Vier dit jaar alle moeders van je familie en breng ze samen voor een brunch die ze zich hun leven lang zullen herinneren! Volg de gids …

Het vieren van moeders is een oude traditie en op Moederdag worden miljoenen mama’s door hun kinderen in de bloemetjes gezet. Met bloemen, natuurlijk, maar ook met pralines, een zelf gemaakte wenskaart, ontbijt aan bed … de lijst is lang. Waarom zou je dit jaar niet eens iets nieuws doen voor alle mama’s van je familie?

In plaats van ze een tastbaar cadeau te geven, organiseer je een moederdagbrunch waar ze nog lang over zullen mijmeren. Maar voordat je jezelf blindelings in de organisatie van deze familiereünie gaat storten, lees je best deze tips voor een geslaagd moederdagontbijt!

1. De uitnodigingen

Stel een lijst van genodigden op: je moeder, natuurlijk, maar ook alle moeders en kinderen van je familie. Je kunt een kleinschalige brunch organiseren of ook een regelrechte familiereünie op touw zetten!

Voor de uitnodigingen leg je al je verbeeldingskracht aan de dag. Zo zou je met oude familiefoto’s zelf de uitnodigingskaarten kunnen maken. Succes gegarandeerd!

Moedig je genodigden van alle leeftijden aan om een souvenir mee te brengen waar ze zelf veel waarde aan hechten. De kleinsten zullen misschien vakantiefoto’s meebrengen, of een tekening die ze op de lagere school hebben gemaakt. Jongvolwassenen zullen een diploma of huwelijksaankondiging meebrengen, om hun moeder voor alle steun te bedanken.

2. Het menu

We hebben allemaal wel een favoriet recept dat we van een oma hebben meegekregen en ons doet denken aan onze jeugd … Een week voor je moederdagbrunch bel je elk van de genodigden op om ze te vragen dat recept klaar te maken. Dit menu hoef je nu alleen nog maar aan te vullen met het lievelingsgerecht van je mama.

3. Op de dag zelf

Versier de tafel met oud porselein, zilverwerk en mooie, verse boeketten. De gasten maken deze tafeldecoratie af met alle souvenirs die ze hebben meegebracht! Tijdens de maaltijd vraag je iedereen het verhaal te vertellen dat bij het souvenir hoort, of uit te leggen waarom ze juist dat recept hebben bereid. Allemaal samen mooie herinneringen ophalen tijdens een heerlijke maaltijd is de beste manier om je mama te zeggen hoeveel je van haar houdt!

En jij, wat is jouw programma voor een onvergetelijke Moederdag?