Organiseer een geslaagd halloweenfeest voor je tiener


Gezin
1/02/2019

Je tiener wil thuis een halloweenfeestje organiseren. Ontdek tips om een akelig universum te creëren én een betoverende avond te beleven.Een goede voorbereiding is goud waard

Stap 1: jullie hebben net samen de gastenlijst bekeken en die ziet er tiptop uit! Nu is tijd om even stil te staan bij het begin- en einduur van het feestje. Om frustraties te vermijden spreken jullie toch best af wanneer het feestje zal stoppen.

Stap 2: reserveer een ruimte in je huis speciaal voor het feest. Deze ruimte kan je naar hartenlust decoreren. Zoek je nog inspiratie? Wat dacht je van angstaanjagende vleermuizen aan het plafond? Met deze DIY heb je die zo klaar. Ook op Pinterest vind je heel wat leuke decoratietips om lekker te griezelen met Halloween. Laat je tiener kiezen wat hij of zij leuk vindt en samen gaan jullie aan de slag. Gezellig!

Stap 3: voor iedereen er is, wil je natuurlijk dat je huis netjes is. Gebruik nog snel even de producten van Mr. Propervoor een schoon resultaat. Hij verwijdert tot 100% van het vuil. Voor een interieur dat blinkt als een spiegel.

Beef en sidder met deze activiteiten:

Voor een onvergetelijke avond moet je natuurlijk een leuke activiteit voorzien. Laat je alvast inspireren door onze tips:

  • Creëer een filmhoek en speel een spannende horror- of fanstasyfilm af. Denk bijvoorbeeld aan The Addams Family, Hocus Pocus of Beetlejuice. Bekijk onze volledige filmlijst.
  • Organiseer een ‘Murder party’. Deze activiteit vraagt wel een beetje voorbereiding. Maar geen paniek: op zich valt de voorbereiding mee. En op het moment zelf? Dan ben jij de master of the show!
  • Speel ‘Pak het spook’. Je hebt vast wel al eens gehoord van het spelletje ‘Pak de vlag’? Deze variant speel je in de tuin, bij het spook kan je rustig binnenblijven. Bij het vallen van de avond verdeel je de groep in twee. Elke groep heeft en spookje (een witte doek) dat ze op een veilige plek moeten bijhouden in hun kamp. Het doel van het spel? Infiltreren in het territorium van de tegenpartij en het spookje stelen. Laat je tijdens de queeste niet vangen want dan vlieg je de gevangenis in. Spannend!
  • Maak een fotohoek. In een hoek van de kamer creëer je een akelig decor als achtergrond voor leuke foto’s. Leg zoveel mogelijk accessoires klaar om de kiekjes op te vrolijken. Leg een fotocamera klaar of kies voor een instant camera. Na het feestje neemt iedereen dan gewoon zijn foto mee naar huis als aandenken. Cute!
  • Geen zin in griezelige toestanden bij je thuis? Je kan het feestje ook altijd laten plaatsvinden in een attractiepark. Deze parken hebben vaak een speciale thema-avond rond Halloween. 

Wat staat er op het menu? 

Van al dat spelen krijgen de spookjes natuurlijk wel honger. Hulp nodig bij de samenstelling van het menu? Laat je verleiden door dit lugubere menu om de smaakpapillen van je gasten te prikkelen. Als aperitiefhapje maak je deze bloederige saus. Een woord? Jummie!

Als hoofdgerecht schotel je hen oranje halloweenrijst voor en we sluiten het diner af met een dessert. Hier vind je alvast 5 zoete recepten voor Halloween die snel klaar zijn.

Pssst: zoek je nog een origineel idee voor de drankjes? Laat het bruisen! Hoe je dat doet? Simpel: maak een alcoholvrije cocktail en voeg daar een beetje droogijs bij. Een spooky effect  gegarandeerd!

 

En jij, wat doe jij voor je kinderen met Halloween?