Originele manieren om ‘ik hou van je’ te zeggen


Gezin
4/10/2018
De mooiste bewijzen van liefde zijn vaak de eenvoudigste … en de meest onverwachte! Ontdek al onze ideeën om je liefde te uiten.

Is een familielid een beetje down? Heeft een van je vrienden promotie gemaakt? Of heb je gewoonweg zin om je naasten te zeggen dat je om hen geeft? Je hoeft geen honderden euro’s uit te geven om ze een plezier te doen: de mooiste bewijzen van liefde zijn vaak de eenvoudigste … en ook de meest onverwachte!

12 originele en verrassende blijken van liefde

 1. Stuur een kaart om een naaste aan te moedigen of te feliciteren wanneer die in iets geslaagd is (het vinden van een nieuwe baan, een examen …). Je kunt de kaart ook gewoon voor de deur leggen: dat zorgt bij zijn of haar thuiskomst voor een leuke verrassing!
 2. Laat een klein cadeautje in de jaszak of handtas van een vriend(in) vallen, zodat hij of zij het later op de dag op een onverwacht moment vindt.
 3. Het lievelingsdessert van je geliefde klaarmaken bij het ontbijt is een mooie manier om aan de dag te beginnen … Je kunt rekenen op Mr. Proper om de keuken in een wip schoon te krijgen voordat hij/zij wakker wordt!
 4. Leg een liefdesverklaring of een dankbriefje op zijn/haar kussen. En voor nog meer zachtheid geef je de lakens een lekker geurtje met een wasverzachter van Lenor.
 5. Schrijf met een kleurkrijtje een paar vriendelijke woorden op de oprit of op de drempel van je voordeur. Vrienden en familie zullen zich extra welkom voelen!
 6. Stop een leuke familiefoto tussen twee pagina’s in het boek dat je geliefde aan het lezen is. Of je zou die foto ook kunnen inlijsten en op zijn/haar werktafel zetten: een fijne herinnering aan prettige momenten maakt de werkdag alweer een heel stuk draaglijker.
 7. Steek ongevraagd een handje toe, bij het maaien van het gazon of het wassen van de auto bijvoorbeeld. Dat is nog het eenvoudigste en nuttigste bewijs van je liefde!
 8. Organiseer een verrassingsuitje: koop tickets voor een voorstelling of een sportevenement, of reserveer een tafel in zijn/haar favoriete restaurant.
 9. In plaats van je geliefde een klassiek boeket te geven, kies je een makkelijk te onderhouden vetplant of een potplant. Die gaan ook veel langer mee.
 10. Een van je naasten gaat door een moeilijke fase? Organiseer een rustige wandeling in het park of op de buiten. Dat geeft jullie de gelegenheid om wat tijd met z’n tweeën door te brengen, om te praten en te ontspannen.
 11. Bel op een moment dat je zeker weet dat de voicemail zal aanslaan en spreek wat grappige onzin in of vertel een grap. Gegarandeerd effect!
 12. Geef een cadeautje met een persoonlijke toets, zoals een beker met zijn/haar foto erop of met een opbeurende tekst.

En jij, wat zijn jouw originele ideeën om je naasten te laten weten dat je van hen houdt?