Qualitytime met de kinderen: deze 8 activiteiten zijn leuk om te doen


Gezin
17/05/2021
Beleef samen met je kinderen een onvergetelijke avond vol activiteiten en fun! Zoek je nog inspiratie? Hou hier dan even halt.

Zijn een drukke schoolweek en een agenda vol naschoolse activiteiten herkenbaar voor jou? Door jullie overvolle programma blijft er maar weinig tijd over voor qualitytime. Alles is zo vluchtig en gaat zo snel. Daarom is het belangrijk regelmatig toch ontspannende activiteiten te organiseren met je gezin. Da’s niet alleen leuk, het versterkt ook jullie band. En het allerbeste? Je hoeft er niet eens de deur voor uit te gaan, er zijn verschillende activiteiten die je gewoon thuis kunt doen. Handig!

Stop je smartphone weg en zet de televisie maar uit, want Zin in meer heeft 8 leuke gezinsactiviteiten voor jullie in petto:

  1. Prik elke week een (vast) moment om tijd te maken voor elkaar. Eerst voelt het misschien nog wat onwennig, maar na een tijdje is het een automatisme geworden waar je je geen vragen meer bij stelt. Zondagavond? Dat is de vaste familieavond!
  2. Begin de avond door samen lekker te koken. Een spaghetti bolognese of een pizza? Jullie toveren deze gerechten samen op tafel. Tip: zo hou je het veilig achter het fornuis met (kleine) kinderen. Achteraf heb je de keuken zo weer schoon met Mr. Proper Ultra Power Spray. Deze handige allesreiniger verwijdert makkelijk alle vlekken in de keuken.
  3. Maak van je woonkamer een echte bioscoopzaal. Leen een beamer, een leuke film en gooi de vloer vol met kussens en dekens. En de kers op de taart? Da’s popcorn natuurlijk! Bekijk 5 originele recepten voor popcorn. Hadden we je al gezegd dat je kinderen écht een gat in de lucht gaan springen?
  4. Bouw een tentenkamp in je living. Je hebt vast nog wel oude lakens liggen in de kast. Haal die naar beneden, samen met al je kussens en dekens. Met je kind(eren) bouw je nu een echt kamp in je woonkamer. Kerstlichtjes maken het geheel net dat tikkeltje gezelliger.
  5. Ga aan de slag met masking tape (of washi tape) en plak een parcours af op de vloer. Voor auto’s om te racen, om te springen, om popjes te laten wandelen. Je kan er vanalles mee maken!
  6. Reorganiseer de kast met oud speelgoed en bekijk samen met je kind(eren) wat jullie houden en welke spullen jullie aan het goede doel schenken. Je kind zal heel wat speelgoed opnieuw ontdekken en da’s weer goed voor uren speelplezier!
  7. Bekijk samen oude familiefoto’s en haal herinneringen op. Schattige babyfoto’s, originele schoolportretten of fragmenten van familiereizen: heel grappig om nog eens terug te zien. Ook leuk: je eigen kinderfoto’s laten zien. Dan zullen je eigen kinderen vast grote ogen trekken!
  8. Organiseer een karaoke of voer een toneeltje op. De mogelijkheden zijn eindeloos want jouw huis is een onuitputtelijke bron van plezier en fun. En last but not least: een klassiek gezelschapsspel is natuurlijk ook nog altijd plezant!

En jij, wat is jouw favoriete activiteit met het hele gezin?