Tips om een spektakel in je eigen tuin te organiseren!


Gezin
24/06/2019

Een leuk idee voor je kids tijdens de zomer? Organiseer een talentenshow! Zij bereiden de act voor, jij neemt de tuin voor je rekening. Maak een podium voor echte sterren

Wie spektakel zegt, zegt podium! Handige harry’s zoeken op internet en vinden tal van tutorials om zelf een podium te bouwen uit hout. Maar het kan ook makkelijker. Zoek een wit doek en hang het op. Dit wordt de achtergrond voor de acts! Geen bomen of struiken? Gebruik dan een wasdraad of een muur om het doek aan te bevestigen. Het effect is krek hetzelfde.

Wil je het podium aankleden? En wanneer het donker is extra gezellig maken? Creëer sfeer met zelfgemaakte lampionnen in de tuin. Sfeer en gezelligheid: 10 op 10!

Tijdens het spektakel wil je de gasten natuurlijk verrassen met een verfrissend drankje! Wat dacht je van overheerlijke cocktails zonder alcohol ? Sprankelende kleuren en frisse smaken: daar zijn ze vast dol op! Vergeet ook niet om enkele gezonde hapjes  op tafel te zetten. Heeft er iemand gemorst? Geen paniek: met de Ariel 3in1 Pods ben je zeker van een stralende en propere was. Bye bye vlekken!

 

De kinderen bereiden het optreden voor

Wanneer jij in de tuin alles aan het klaarzetten bent, concentreert je kroost zich op hun acts. Hebben je (kleinere) kinderen nog geen idee wat ze precies willen doen? Hierbij enkele ideeën:

 • een dansje op hun lievelingsnummer
 • een gedicht voordragen
 • een nummer spelen op een muziekinstrument
 • een minitentoonstelling van tekeningen of kunstwerken waar je kinderen trots op zijn
 • een gevecht tussen ruiters, politieagenten en dieven … De kinderen zoeken zelf uit wie ze willen spelen en bedenken samen een verhaal. Tijdens de show ontdek je hun verhaal.
 • een circusact. Dieren, clowns, acrobaten, goochelaars of de circusdirecteur: de kinderen hebben keuze uit tal van personages die ze kunnen spelen!

Tieners in huis? Dan zijn er ook leuke activiteiten aangepast aan hun leeftijd:

 • een eigen interpretatie van een liedje
 • een liedje dat ze zelf schrijven (rap, slam, met of zonder instrument …)
 • een tekst of verhaal voordragen dat ze zelf geschreven hebben en waar ze fier op zijn
 • een theaterstuk opvoeren (online vind je tal van leuke toneelstukjes)
 • een dans op hun favoriete muziek (op YouTube vind je tal van originele choreografieën)
 • een optreden boordevol goocheltrucs
 • een Chinees schimmenspel bij valavond

 En wat na het spektakel?

Je kinderen hebben hun optreden tot in de puntjes verzorgd. Wat hebben ze dat goed gedaan! De grootouders zijn in de wolken en jouw gsm staat vol met foto’s van het spektakel. En nu? Hoog tijd voor de afterparty!

Voor de allerkleinsten organiseer je een kinderfuif. Haal enkele luidsprekers boven en laat de muziek maar knallen! Oudere kinderen verras je met een heuse buitenlounge met zicht op het witlaken. Waarvoor je dat nodig hebt? Wel, maak het gezellig met grote kussens, tapijten, dekens en popcorn want … het is tijd voor een film!

Is het mooi weer? Dan kan je aan je kinderen voorstellen om eens in openlucht te slapen. Gezellig onder de warme dekens met uitzicht op een oneindige sterrenhemel. Laat de magie beginnen!

En jij, hoe maak jij je tuin klaar voor een optreden?