Van peuter tot lagere school: voor elke leeftijd een leuke paaszoektocht


Gezin
25/03/2019
Kinderen zijn dol op Pasen. En vooral op de kleurrijke chocolade-eitjes in de tuin. 4 tips om de paaszoektocht nog origineler te maken.

Als ouder ga je op zondagochtend met Pasen aan de slag in de tuin. Je kinderen staan te trappelen om straks eitjes te gaan rapen en jij zoekt nog toffe ideetjes? Zin in meer heeft wat jij nodig hebt: originele tips voor een onvergetelijke paaszoektocht aangepast aan de leeftijd van je kinderen.


Zet mandjes klaar met een gekleurde strik rond. Het ene mandje krijgt een gele strik, het andere bijvoorbeeld een rode. Je zorgt ervoor dat elk kindje een mandje heeft met een strikje in een andere kleur. Vervolgens gaan ze in de tuin op zoek naar paaseitjes in de kleur van de strik.


Verstop de eitjes in de tuin en maak foto’s van de verstopplekjes. Je toont de foto’s aan je kinderen en op basis hiervan gaan zij zoeken in de tuin. Dat is alvast een goede manier om het visuele geheugen van je kind te oefenen.

Je kan het nog leuker maken door ze samen naar een ‘extra’ paasei te laten zoeken. Toon de foto en in team gaan ze op zoek. Pret gegarandeerd!


Deze tip is voor iets oudere kinderen die al kunnen lezen en/of tellen. Voor je de eieren in de tuin verstopt, geef je ze allemaal een opeenvolgend nummer. Na het startschot hollen je kinderen alle kanten uit. Ze moeten de eieren in volgorde binnenbrengen. Dat kan in een mandje zijn, een eierdoos, een glazen pot …

Onthou wel dat ze een ei pas mogen binnenbrengen, wanneer het vorige nummer al gevonden is. Teamwork is essentieel. Onderling kunnen ze afspreken of ze een notitieboekje gebruiken, of ze in groep zoeken of apart, of kriskras hollen of met een bepaalde tactiek … Paaseieren rapen was nog nooit zo leuk!


Tussen de eieren uit chocolade leg je ook wat eieren uit plastic. Hierin verstop je een briefje. Deze stiekeme boodschap brengt de kinderen naar de volgende verstopplaats. Of misschien moeten ze eerst wel een opdracht tot een goed einde brengen voor ze hun zoektocht mogen verderzetten? Wees creatief en bedenk de leukste uitdagingen.

je kinderen toch wat té enthousiast tijdens het verorberen van de chocolade? En hebben ze vlekken gemaakt op hun kleding? Keep calm: met dash verdwijnt vuil als sneeuw voor de zon en zijn de kleren van die kleine monstertjes snel weer proper.