Waarom een citytrip met je tiener een goed idee is


Gezin
30/11/2018
Op citytrip met je tiener(s)? Goed plan! Kom hier te weten hoe je dit het beste aanpakt. Klaar voor een weekendje fun?

School, examens, allerlei activiteiten na de schooluren: tijdens de week blijven er weinig momenten over om met je tiener door te brengen. Om hier iets aan te doen, beslis je om samen een citytrip te maken. Ver weg van de dagelijkse drukte brengen jullie op een rustige en aangename manier tijd met elkaar door. Jullie band zal na dit weekendje eens zo sterk zijn! Hemels, niet? Je tiener reageert misschien niet meteen enthousiast, maar dat zal niet lang duren. Bekijk deze tips van Zin in meer en beleef samen een onvergetelijke citytrip!


Maak je tiener thuis al warm voor de citytrip. Dat doe je door samen de bestemming te kiezen. Een weekendje naar de zon? Dan is Barcelona of Lissabon een uitstekende keuze! Of liever veel cultuur? Praag it is! Is winkelen jullie cardio? Dan is Parijs, Berlijn of Londen helemaal jullie ding. Overleg met je zoon of dochter welke bestemming de voorkeur draagt. De knoop doorgehakt? Dan is het tijd voor de volgende stap: de dagplanning opstellen.

Tip: maak met je tiener goede afspraken over geld voor jullie vertrekken. We geven je 4 tips.

Welke grootstad jullie ook kiezen, er valt altijd wel wat te beleven! We hebben alvast enkele ideetjes voor jou en je tiener:

  • Bezoek een museum: elke grote stad heeft grote musea waar jullie jullie hartje kunnen ophalen. Deze activiteit is ook ideaal bij slecht weer.
  • Shop ‘til you drop: als jullie dol zijn op winkelen, dan is een citytrip pure verwennerij. Spaar voor vertrek al voor je aankopen, want hey: het mag dit keer wel wat meer zijn! Vergeet ook zeker niet om langs te gaan bij winkels die er bij ons niet zijn.
  • Speel een stadsgame: zin in een spel? Een stadsgame is vaak een originele zoektocht in de (oude) binnenstad. Via gps-coördinaten of een mapje met instructies ga je op pad. Je zoekt een verloren schat, een gebouw … Het is dé manier om de stad op een originele manier te leren kennen.
  • Volg een workshop yoga: neem de tijd om samen even stil te staan. Dat doe je bijvoorbeeld door een les yoga te volgen. En waarom niet tijdens je citytrip? Een yogales op een dakterras in Madrid? Yes, please!
  • Laat een portret maken door een straatartiest: op toeristische plekjes kom je vaak tekenaars tegen die je portret willen tekenen. Ga voor de verandering eens in op dit aanbod en laat jullie samen portretteren. Wedden dat jullie de tekening een plekje geven in huis?
  • Eet een hapje in een hip restaurant: elke stad heeft regelmatig nieuwe culinaire hotspots. Reserveer jullie plekje en ga voor een ervaring om nooit meer te vergeten. Ook héél Instagramproof voor je tiener.


En jij, wat doe jij met je tiener tijdens een citytrip?